- Jeg slår Kurt

Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen vil begge sykle temporittet i OL, men Norge har bare én plass. Dermed blir NM en ren amerikansk uttaking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hushovd er ikke veldig glad for denne måten å dele ut OL-billettene på, men er sikker på at han blir å se i Athen.

- Jeg slår Kurt i NM, hvis det er det det står på. Såpass tro har jeg på meg selv, sier Grimstad-syklisten.

- Urettferdig

Likevel mener han det er feil å basere OL-plassen bare på NM-rittet.

- For det første kan en av oss ha en dårlig dag, selv om resten av sesongen har vært god. Da er det urettferdig å dele ut OL-plassen bare på grunn av NM-rittet. I tillegg er NM nesten to måneder før OL, og formen kan være en helt annen da, sier Hushovd til Dagbladet.

NMs temporitt går av stabelen 24. juni i Stjørdal. Sportssjef Svein Gaute Hølestøl mener Arvesen og Hushovd står ganske likt i dag.

Usikker NM-start

- Derfor har jeg en plan om å gjøre NM i tempo til et OL-uttakingsritt for dem. Det vil jo også gjøre NM veldig interessant for ryttere og publikum.

Hushovd ser poenget, men er ikke engang sikker på at han stiller til start på tempoen i NM.

- Jeg er ikke sikker på at jeg rekker det rittet. Sykkelsesongen forandrer seg fortløpende, og det kommer an på hva laget mitt bestemmer. Hvis de vil ha meg i Frankrike, så må jeg være der, sier 26-åringen, som er ranket som nummer 40 i verden.

21. juli må alle OL-plassene være fordelt. Innen da tror Hushovd at alle parter vil være fornøyd.

- Både Kurt og jeg er fornuftige mennesker. Blir det et urettferdig uttak skal vi nok få sagt fra om det.

KRITISK: Thor Hushovd er kritisk til at landslagsledelsen vil bruke amerikansk uttaksmetode mellom ham selv og Kurt Asle Arvesen til OLs temporitt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer