«Jeg slipper å spille meg inn på laget»

John Carew slipper å slite seg ut for fast plass på det franske mesterlaget Lyon.

Lyon- og tidligere Liverpool-manager Gérard Houllier har i flere år prøvd å få tak i nordmannen. På tredje forsøk har han endelig klart det, og franskmannen er ifølge John Carew (25) selv ikke i tvil om hvordan han skal bruke den storvokste spissen.

Satser på Carew

-  Jeg slipper å spille meg inn på laget. Jeg har snakket med Houllier selv, og fått vite at han vil satse på meg som spiss, forteller Carew til Dagbladet.

Houllier uttalte under en pressekonferanse på søndag at Carew nå får sjansen til å slå tilbake etter flere middelmådige sesonger. Carew medgir at han ikke har vært så god som han kan være de siste åra.

-  Jeg har ikke spilt dårlig. I begynnelsen på Roma-perioden var jeg god, men jeg har kanskje ikke vært helt på topp etter det, sier Carew.

Lyon blir opptur

Han er meget fornøyd med overgangen til det franske mesterlaget, som har vunnet den franske serien de fire siste sesongene. Carew mener han nå får vise hva han kan på øverste nivå.

-  Dette er spennende, og jeg gleder meg veldig. Jeg har kommet til et av Europas beste lag, og er veldig fornøyd med overgangen, sier Carew.

I forhold til Tyrkia mener han Lyon-oppholdet blir en opptur.

-  Ligaen der borte er bra, men Tyrkia blir litt bortgjemt. Frankrike er litt nærmere hjemme, og fransk fotball holder litt bedre standard, mener Carew.

Latinsk forkjærlighet

Carews franskkunnskaper er ifølge ham selv meget begrensede. Men etter opphold i Spania og Italia er han ikke helt fremmed for de sydlandske språkene.

-  Jeg har plukket opp en del der nede, men jeg må nok ta et par fransktimer, sier Carew. Han har alltid likt spansk fotball, men vet likevel ikke helt hvorfor han har en tendens til å ende opp i de latinske toppligaene.

-  Kanskje er det meningen at jeg skal spille i Sør-Europa? Men det er kanskje mest tilfeldig. Jeg liker meg iallfall godt der nede, sier Carew.

Om Lyon-manager Gérard Houllier har han bare lovord.

-  Han er en veldig dyktig trener. Det er bra for Lyon at de har fått tak i ham. Han har prøvd å hente meg tre ganger før, så jeg vet han har sansen for meg, sier Carew.

Carew vet ikke mye om Lyons franske mesterlag.

-  Jeg kjenner Sylvain Wiltord, Juninho og et par til fra før, ellers vet jeg lite om spillerstallen. Men jeg så Lyon i mesterligaen i fjor, og det er ingen tvil om de har dyktige spillere, sier Carew.

Hareide fornøyd

Landslagstrener Åge Hareide er godt fornøyd med Carews overgang.

-  John kommer litt nærmere oss, og vi kjenner også Gérard Houllier godt. Han er positivt innstilt til norsk landslagsfotball, sier Hareide.

--><!--BTEK1--> NY LAGKAMERAT: Sylvain Wiltord. Foto: Scanpix<!--/BTEK1--><!--BTEK2--> ENDELIG NAPP: Gérard Houllier. Foto: Scanpix<!--/BTEK2-->
GLEDER SEG: «Kanskje er det meningen at jeg skal spille i Sør-Europa? Men det er kanskje mest tilfeldig. Jeg liker meg iallfall godt der nede,» sier Carew, her sammen med agent Per A. Flod.