Dorothea Wierer, skiskyting

- Jeg sliter. Det er tungt

Skiskytterstjerna Dorothea Wierer (31) røper langvarige problemer.

SØVNPROBLEMER: Dorothe Wierer avbildet etter et renn i Hochfilzen. Foto: NTB
SØVNPROBLEMER: Dorothe Wierer avbildet etter et renn i Hochfilzen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Italienske Wierer har vært de norske skiskytterjentenes fremste rival de siste åra.

Nylig imponerte hun med å vinne det italienske sommermesterskapet på rulleski.

- Det eneste jeg er fornøyd med er resultatet, ikke løpet, sa Wierer til Fonod Italia etterpå.

VEKKER OPPSIKT: Tiril Eckhoff og Dorothea Wierer er blant de største skiskytter-stjernene, og det har også internett fått med seg. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg sliter

Hun avslørte at hun sliter med søvnproblemer, noe som har vært en utfordring i flere år.

- Jeg har slitt med søvnløshet i tre uker nå. Det er et problem jeg har hatt over lengre tid, også de siste vinterne. Jeg kjenner kroppen min kommer opp på et visst nivå, så sier det stopp. Jeg sliter. Det er tøft, forteller den italienske skiskytterprofilen.

Hun sier hun heldigvis har flere måneder på å få orden på problemet før verdenscupsesongen starter, og skal ta seg tre ukers ferie.

- I fjor hadde jeg samme problem på denne tiden, men gjorde feilen med å fortsette å trene. Nå skal få orden på problemet først, sa hun.

Motivasjonsproblemer

Wierer hadde en skuffende sesong i vinter. Uten medalje i VM, og 5. plass i verdenscupen, en cup hun vant både i 1018/19 og 2019/20.

Under VM i Anterselva i 2020 tok hun to gull og to sølvmedaljer.

Under VM i Pokljuka i vinter avslørte hun problemer med motivasjonen da hun snakket med Dagbladet. Noe av det var knyttet til coronasituasjonen.

- Denne sesongen er så rar. Noen dager er bare så vanvittig kjedelige. Jeg er ikke vant til å ha bare skiskyting i livet mitt, og nå er det ingenting annet. Det er veldig tungt for hodet mitt, for vanligvis gjør jeg masse andre ting. Jeg møter venner, vi går ut. Nå er det bare skiskyting, og det er for mye for meg, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer