Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg sliter mer enn jeg hadde trodd

Vegard Breen merker fortsatt fjoråret.

SATT TILBAKE: Skadene og vrakingen fr Vuelta a España gjorde 2015 til et tøft sykkelår for Vegard Breen. Nå er han på vei tilbake. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
SATT TILBAKE: Skadene og vrakingen fr Vuelta a España gjorde 2015 til et tøft sykkelår for Vegard Breen. Nå er han på vei tilbake. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer

(procycling.no): Nordmannen har fått en travel start på 2016.

Med Tour de San Luis, Tour of Qatar og Tour of Oman å se tilbake på, har Breen allerede 18 rittdager denne sesongen.

I helgen venter to nye, Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne.

- Jeg er så klar som jeg får blitt. Jeg gleder meg, sier Breen til procycling.no dagen før førstnevnte.

Ønsker god start
Rittene er begge i kategorien Breen ønsker å prestere i. Brosteinsklassikerne står høyt oppe på lista over 26-åringens favorittritt.

- Jeg har alltid likt de løpene her. Det er viktig å få en god start på disse rittene.

Men til helgens to ritt kommer han ikke med særlige ambisjoner. Formen er ikke ideell med tanke på å kjempe mot de aller beste.

- Jeg vet at jeg ikke er i 100 prosent form akkurat nå. Det som er viktig med den helgen her er å få en god start på brosteinen.

Usikkerhet på formen, og da procycling.no snakket med ham lagets planer, gjør at ambisjonene ikke er skyhøye før klassikeråpningen.

procycling.no følger Omloop Het Nieuwsblad direkte fra 11.40 på lørdag!

- Naivt å tro at det har snudd
Søndagens Kuurne-Brussel-Kuurne ender også ofte i en spurt med mange ryttere, noe som «ikke pleier å passe meg veldig bra». Yauheni Hutarovich og Daniel McLay er da hetere navn hos Fortuneo — Vital Concept.

- Jeg tar det litt som det kommer. Jeg har nettopp kjørt Qatar og Oman og er ikke helt sikker på hvordan jeg har restituert meg. Jeg skal ikke la det påvirke hvordan jeg går inn i rittet, men man får heller ikke gjort noe med det. Jeg var ikke super i Qatar og Oman, så det er naivt å tro at det skal ha snudd helt. Men mye handler om å krige, og det sitter i hodet.

Breen måtte tåle kritikk fra landslagssjef Stig Kristiansen etter prestasjonene i Qatar.

Men den smålabre sesongstarten er noe Breen tar med fatning.

- Er du skuffet?

- Litt ja og nei. Hele vinteren har jeg tenkt at jeg ikke skal være på topp nå, men om en måneds tid. Men jeg merker at jeg hadde en amputert sesong i fjor. Sånt tar man ikke helt med i beregning, og jeg sliter kanskje litt mer enn jeg trodde.

Konkurransefri skal gi form
Likevel er det ikke lenge til Breen tror han skal være tilbake der han ønsker.

- Jeg har fulgt planen og er der jeg skal være, men fjoråret tappet meg litt. Det er imidlertid ikke langvarig. Når jeg får restituert meg etter helgen og Vest-Flanderen, så skal jeg være på nivået jeg startet fjorårets sesong på.

- Du ble satt tilbake mer enn du trodde av fjoråret?

- Mer enn jeg håpet. Jeg har ikke noe problem med å se det nå. Det er naturlig at det har skjedd, men man håper alltid at det skal være litt bedre. Det er ikke noe jeg depper veldig over, jeg vet at ting blir bra så lenge jeg gjør jobben min. Pilen har bare gått én vei denne sesongen. Ting går etter planen.

- Alt har gått etter planen
2015 ble et skrekkelig år for Breen. I mars gikk han voldsomt ned i en velt under E3 Harelbeke. Krasjen resulterte i to brudd under albuen. Nordmannen var tilbake i konkurranse allerede i mai, men mye av sesongen ble ødelagt. I tillegg fikk han ikke delta i Vuelta a España.

Til sammen ble det kun 35 rittdager. Hittil i 2016 er det bare Jordan Kerby (20) og fem andre ryttere som har flere enn ham. Han er allerede over halvveis til å slå fjoråret.

Med noen uker konkurransefri etter neste fredags Driedaagse van West-Vlaanderen, håper han også at formen skal være der den skal.

- Planen er å restituere seg og «booste» formen til mars og april. Alt har gått etter planen hittil.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media