Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg slutter hvis Torres selges

Selv ikke milliardbud er nok for Benitez.

BENITEZ' GULLGUTT: Selv ikke bud på 100 millioner pund for Fernando Torres vil bli akseptert av George Gillett og Tom Hicks, tror Rafael Benitez. I motsatt fall trekker han seg som trener. Foto:   REUTERS/Tim Chong
BENITEZ' GULLGUTT: Selv ikke bud på 100 millioner pund for Fernando Torres vil bli akseptert av George Gillett og Tom Hicks, tror Rafael Benitez. I motsatt fall trekker han seg som trener. Foto: REUTERS/Tim Chong Vis mer

|||(Dagbladet): Én seier på de siste ni kampene, 11 poeng bak serieleder Chelsea og på vei ut av Champions League.

Rafael Benitez er inne i en av sine tøffeste perioder som Liverpool-manager, og foran helgas seriekamp mot Manchester City er det ikke lenger mange som snakker om ligagull. Men om å sikre en plass blant de fire beste.

Med en gjeld på nærmere en kvart milliard kroner vil det svi for Liverpool å gå glipp av Champions League-inntektene. Og en av tingene fansen frykter mest er selvsagt at klubbens forhatte eiere - Tom Hicks og George Gillett - ser seg nødt til å selge de beste spillerne.

Men om Fernando Torres forsvinner fra Anfield blir han ikke den eneste spanjolen ut døra. På spørsmål fra The Times om ikke et tilbud på 100 millioner pund eller mer ville bli for fristende for de to amerikanerne svarer Benitez:

- Jeg er trygg på at det aldri vil skje. Om så skulle skje, slutter jeg.  

Forsvarer kjøpene

Det er ikke vanskelig å forstå Benitez: Til tross for at Torres har gått mye halvskadd i sesongstarten, har han banket inn hele 10 ligamål så langt. Ingen over, ingen ved siden av.

Men selv om Torres har vist seg som en genialt kjøp, har Benitez fått massiv kritikk for sin manglende teft på transfermarkedet.

Selv mener han at han sjelden misser ved de virkelig store overgangene.

- Når vi har brukt mye penger, har det vanligvis vært god business, sier Benitez, og ramser opp Fernando Torres, Javier Mascherano, Pepe Reina og Xabi Alonso.

- Ikke mye penger

Robbie Keane sies å være et kjøp som ble tatt over hodet på spanjolen, men Benitez nevner ikke tidligere direktør Rick Parry med et ord i The Times-intervjuet.

- Robbie Keane er en god spiller, men vi måtte selge ham fordi han ikke spilte på det nivået vi visste han kunne. Ryan Babel ble hentet med tanke på framtida, og vi venter fortsatt på at han skal slå til. Han må bli mer stabil, sier Benitez, som også gjentar at skadeplagede Alberto Aquilani er hentet for fem år og ikke to måneder
.

PREMIER LEAGUES BESTE SPISS?: Fernando Torres står med 10 ligamål på 10 opptredener denne sesongen. Foto: AP Photo/Tim Hales
PREMIER LEAGUES BESTE SPISS?: Fernando Torres står med 10 ligamål på 10 opptredener denne sesongen. Foto: AP Photo/Tim Hales Vis mer

Han innrømmer imidlertid at han også har hentet spillere i sjiktet under de aller beste, som ikke har holdt nivået som kreves i en klubb som Liverpool.

- Vi har måttet ta en sjanse på noen Bosman-spillere og spillere i prisklassen én til to millioner pund. Noen av disse har ikke vært gode nok for oss. Men det er en risiko man må være villig til å akseptere når det ikke er så mye penger å rutte med. 

Jaktes av Real?

Forrige sesong ble serievinner Manchester United presset hele veien av Liverpool, noe som ga fansen ytterligere håp om at klubbens første seriegull siden 1990 var innen rekkevidde.

Bare de aller største optimistene tror det kan skje denne sesongen. Benitez sier han vil etterlate seg en vinnerkultur, slik Liverpool-storheter som Bill Shankly, Bob Paisley og Kenny Dalgish har gjørt før ham.

Ryktene om at Real Madrid har sett seg ut Benitez som erstatter for Manuel Pellegrini verserer imidlertid for fullt. The Times hevder hovedstadsklubben allerede har forsøkt seg tre ganger, den siste gangen i begynnelsen av 2009.

Men Benitez har som vanlig fokus ett sted: I Liverpool.

- Folk er bekymret, men laget kommer til å bli bedre. Når vi har nøkkelspillerne våre på banen står vi ikke tilbake for noen. Det har vi bevist før, sier han.

DYR MANN Å SPARKE: Det vil koste Liverpool rundt 190 millioner kroner å sparke Rafael Benitez. Foto: REUTERS/Phil Noble
DYR MANN Å SPARKE: Det vil koste Liverpool rundt 190 millioner kroner å sparke Rafael Benitez. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media