- Jeg snakket med mora mi

Men assistenten bekrefter at han snakket med bortvist Bjørnebye. Les en ellevill lokalrunde.

(Dagbladet.no): Blir du presset opp i et hjørne, gjør du gjerne litt desperate ting.

Kanskje var det dette som skjedde med den ellers så sindige Stig Inge Bjørnebye i går.

Start-treneren måtte tåle sitt femte tippeligatap på rad, noe som fikk det til å koke over. Til slutt ble han sendt på tribunen av dommeren.

Men ikke lenge etterpå var han nede på banen igjen, for å hente en mobiltelefon. Dette gjorde han vel å merke ikke for å kunne kommunisere med kollegaene på benken - nei, nei ...

Hvem han sier han snakket med - og mer til - får du svar på i ukas lokalrunde:


Start - Aalesund 1-2

Sør Arena er i ferd med å bli Sur Arena, men Start har uansett ikke til hensikt å sparke trener Stig Inge Bjørnebye.

Derimot kan han få et spark i ræva av Norges Fotballforbund, som en følge av at han tilsynelatende kommuniserte med trenerbenken etter at han var sendt på tribunen.

RING, RING: Stig Inge Bjørnebye (t.h.) snakker i telefonen samtidig som assistent Bård Wiggen gjør det samme. Men hovedtreneren insisterer på at de to ikke snakket sammen. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Grafikk: DAGBLADET.NO
RING, RING: Stig Inge Bjørnebye (t.h.) snakker i telefonen samtidig som assistent Bård Wiggen gjør det samme. Men hovedtreneren insisterer på at de to ikke snakket sammen. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Grafikk: DAGBLADET.NO Vis mer

Men til tross for at bildene tydelig viser at han snakker i telefon samtidig som toppspillerutvikler Bård Wiggen gjør det samme, vil han ikke være med på at han fortsatte å lede laget.

- Jeg snakket med mora mi, svarer han på NRKs spørsmål om hvem han egentlig ringte til.

Overfor Fædrelandsvennen innrømmer uansett Wiggen at han hadde en prat med Bjørnebye.

- Hvem tror du jeg snakket med? Jeg snakket med Stig. Vi legger oss flate for det. Samtalen handlet om hvem vi skulle bytte inn, forteller han til fvn.no. 

Motlagets trener, Per Joar Hansen, var på sin side opptatt av å nekte enkelte av spillerne sine ferie.

- Vi skal aldri sende noen brasilianere på ferie igjen i hvert fall, sier «Perry», med henvisning til Dedé Andersons forsvinningsnummer.


Rosenborg - Viking 4-2

- Not misfornøyd at all.

Sånn oppsummerte Viking-trener Uwe Rösler 4-2-tapet for Rosenborg overfor Aftenposten

- Jeg snakket med mora mi

Fire mål i egen sekk hindrer ikke tyskeren fra å mene at Rosenborg spilte defensivt og feigt, skal vi tro Nettavisen.

I likhet med sportsdirektør Egil Østenstad er han uansett imponert over Steffen Iversen, som sørget for to mål, to målgivende og klar seier.

- Det va da itj så verst, synes han, skriver Adresseavisen.

Brann - Stabæk 3-0

Et annet resultat som ikke var så verst, var Branns tremålsseier over det som inntil i går var serielederne, Stabæk.

Særlig brutalt ble møtet for venstreback Bjørnar Holmvik, som ble rundlurt av blivende Stabæk-spiller Erik Huseklepp.

- Det er bare å unnskylde. Jeg skulle heller ha spilt ballen ut over sidelinjen. Det var jo i utgangspunktet en ufarlig situasjon, sier Holmvik til Budstikka om situasjonen som endte med 2-0.

I Brann var det først og fremst hattrick-Thorstein Helstad som ble helten, men flere merket seg også den 18-årige midtbanespilleren Tijan Jaiteh.

- Han er en av verdens beste spillere i sin årsklasse, og kommer bare til å bli bedre. Det var riktig av ham å komme hit, og han var et veldig godt kjøp av Brann, lyder attesten fra mentor Martin Andresen, ifølge Bergens Tidende.

Fredrikstad - Lillestrøm 0-0

I Fredrikstad så vi tegn til at det kan være vanskelig å skremme fotballspillere til å spille bra.

Unntaket var eventuelt Lillestrøm-keeper Otto Fredrikson, som storspilte - og i tillegg slo til med en Cruyff-finte i andre kamp på rad.

– Denne gangen var det en tabbe. Jeg skulle spilt ballen langt ut da jeg hadde første mulighet. Jeg håper det ikke skal gjenta seg, sier Barnsley-aktuelle Heinz Müllers stedfortreder til Romerikes Blad.

Lillestrøm-trener Tom Nordlie var sulten på mer enn seier etter det flatterende 0-0-resultatet.

– Er det her det er mat? sa han til Fredriksstad Blad da han fikk se burgerne som pressen hadde fått servert.

Til samme avis gir Kasey Wehrman følgende oppsummering av hvordan det var å spille mot Lillestrøm:

– Mixed feelings. 

Odd Grenland - Strømsgodset 0-1

Etter nok et ettmålstap for Odd Grenland, klarer ikke keeper Rune Almenning Jarstein lenger å dy seg. Han klager på lagets angripere.

- Hva skal jeg si. På treningen dagen før kampen øvet de på å score mot juniorkeeperen. Da traff de på to av 20 sjanser, og det uten at de hadde forsvarspillere mot seg. Det er jo rett og slett for dårlig, freser landslagskeeperen til Varden.

Strømsgodset kan samtidig glede seg over tre kjærkomne poeng, uten at det får drammenserne til å ta av.

- Målet til Strømsgodset har helt siden vi rykket opp, vært å etablere oss i Tippeligaen det første året. Da trenger vi sannsynligvis 30 poeng, og da mangler vi nå ni, kalkulerer Fagermo, ifølge Drammens Tidende.

- Tabell har jeg ikke no\' greie på. Jeg er opptatt av poeng. Vi har 21 poeng og mangler ni for å få 30, tillegger Godset-treneren.

Sandefjord - Lyn 3-1

Sandefjord kunne knapt ha innviet sin arena på en bedre måte enn med klar seier mot de besøkende fra Oslo.

Før kampstart satte supporterne alle koster til, og Bittemor Gladsø avbrøt sågar ferien sin for å kunne feie korridorene før den høytidlige innvielsen.

– Jeg er glad i dag, sjøl når jeg tørker skitt. Det må jo være rent og ordentlig her, sa SF-tilhengeren til Sandefjords Blad.

Deretter feide Sandefjord Lyn av den nye banen, og festen kunne starte.

– Dette har vært en helt fantastisk dag både for meg og resten av laget. Vi har fått en fantastisk arena, spiller for fullsatt hus, og snur den negative trenden vi var inne i før ferien. Dette var en utrolig opplevelse, sier lokalgutt Fredrik Thorsen til SB.

Lyn-trener Henning Berg så ingen grunn til å slutte seg til festen.

– Vi så ikke ut som noe eliteserielag i dag. Men Sandefjord var veldig gode og aggressive og spilte oss dårlige i samtlige minutter, oppsummerer han for Lyn.no.

Vålerenga - Tromsø (direkte på Dagbladet.no kl. 19 i kveld)

- MIXED FEELINGS: Slik oppsummerte Kasey Wehrman (t.h.) sitt møte med gamle lagkamerater i Lillestrøm, som Khaled Mouelhi.
SINT: Ut fra Rune Almenning Jarsteins uttalelser om Odds spisser å dømme, skulle en tro at han mener han bør spille på topp neste gang.
SULTEN: Tom Nordlie fikk lyst på burgerne som pressen hadde fått servert. Men mest av alt er han nok sulten på seier.