Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Femmila i Kollen:

- Jeg snudde meg og håpet det var noen bak meg. Men det var ingen

Femmila er brutal. Ikke alle kommer til mål.

NYE MULIGHETER: Vegard Bjerkreim Nilsen under sprinten i Drammen. I Kollen i dag gikk det tyngre. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NYE MULIGHETER: Vegard Bjerkreim Nilsen under sprinten i Drammen. I Kollen i dag gikk det tyngre. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby vant femmila i Kollen i dag, han gikk sammen med en finne i nesten tre mil før han rykket og var førstemann i mål.

Da hadde Vegard Bjerkreim Nilsen gitt seg for ganske lenge siden.

Han og fem andre - en nordmann til, to finner, to estere og en svenske - står under mellomtittelen «Did not finish» på FIS' hjemmesider nå i ettermiddag.

Og det er ikke spesielt gøy.

Ingen bak

- Jeg kjente det tidlig, litt bakglatte ski og en kropp som ikke spilte på lag. Jeg lå vel egentlig sist på Frognerseteren allerede, etter fem-seks kilometer. Jeg snudde meg og håpet jeg hadde noen bak meg. Men det var ingen, sier Nilsen til Dagbladet.

For to år siden var han rundt ti minutter bak vinneren, til sammenlikning var f.eks Petter Northug drøye åtte bak i dag.

Etter å ha fått beskjed i siste liten om at han fikk muligheten til å gå Kollen-femmila i solskinnet og foran glade, noen fulle, folk, skulle Bjerkreim Nilsen gjerne levert bedre.

- Jeg er skuffet. Jeg kom inn som fjerdereserve, og det var ingen optimal oppladning - men jeg følte meg egentlig helt ok. Jeg sa jeg var klar, og det kjentes greit på oppvarming, men jeg fikk det tungt fra start, forteller han.

Rett før kappellet var det slutt.

Rett hjem

- Da gikk jeg bare rett ut av løypa, i smørebussen og rett hjem, sier Bjerkrheim Nilsen.

- Jeg skulle gjerne gått i mål, for det var mange bak meg på den reservelista. Det er en opplevelse å gå foran så mange mennesker. Det er nok mange som er irriterte på oss som bryter, jeg må si unnskyld til dem. Hadde jeg hatt litt bedre kropp, så skulle jeg gjerne gått helt inn, sier han.

Heldigvis kommer det nye muligheter, sesongen er ikke over.

Det er andre del av NM om to uker, og Vegard Bjerkreim Nilsen har håp om medalje på sprintstafetten.

- Ja, jeg satser på det, sier Nilsen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media