Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Jeg snur meg vekk - jeg orker ikke å se hvor innleggene havner.»

De skulle hatt åtte poeng - det var planen. De har bare fire og ei liste full av problemer. Og nå innrømmer Kjetil Rekdal det alle kan lese av tabellen: Vålerenga er et bånnlag.

- Ja, så langt er vi det, sier VIF-treneren.

- Og det var jo ikke akkurat planen vår at 16. mai-kampen mot Lillestrøm skulle spilles fra en sånn tabellposisjon. Men vi har problemer, og jeg innrømmer at de bekymrer. Fordi vi har trent på å luke dem vekk.

Etter 1-3 for Odd søndag kveld var det fortvilet galgenhumor i Rekdals «Vi bør kanskje slutte å trene på det vi sliter med».

Underforstått: Så langt har jo forsøkene på å løse problemene bare gjort det verre. Og det er ingen mild VIF-trener, Kjetil Rekdal er aldri det når fotballen, som han elsker, spretter og ruller alle andre veier enn dit han ønsker den.

Og:

Han er i hvert fall ikke redd for å sette halen på grisen.

Rekdals harde dom

Overfor Dagbladet ramser Kjetil Rekdal opp tre hovedpunkter som den direkte årsaken til Vålerengas svake ligastart. For de involverte er det ingen hyggelig lesning.

1. - Vi slipper inn for billige baklengsmål. Alle tre mot Odd var gavepakker. På det første lar vi to mann stå umarkerte på en crossball. På den andre, et langt innkast, følges ikke de markeringsoppgavene som er gitt på forhånd. Og på den tredje følger vi rett og slett ikke med. Odds 3-1 kom bare noen sekunder etter at vi hadde innkast dypt nede på deres halvdel, og den kom fordi vi sto og så på i returrommet.

2. - Pasningspillet vårt er i perioder håpløst. Riktignok opp og ned, vi gjør en del bra ting, men aldri over langen. Og vi kan ikke fortsette å gi bort ballen. Det går ikke på dette nivået.

3. - Innleggene fra kantene er latterlig dårlige. Så svake at jeg snur meg vekk - jeg orker ikke å se hvor de havner, sier Kjetil Rekdal.

Krever snuperasjon

Altså lite lystig. Og bekymringsverdig. Vålerengas gode perioder overskygges nemlig av de dårlige. Og blir det ikke seier mot Lillestrøm, kan det begynne å nærme seg krise. Et ord Kjetil Rekdal ikke feier under teppet med unnskyldninger som små marginer og uflaks.

- Blir du sugd fast i bånn, får du problemer med å komme deg vekk derfra, sier VIF-treneren.

- Det må ikke skje. Og jeg tror heller ikke det skjer - laget vårt er for bra til det. Og det er tross alt 21 seriekamper igjen.

I kveld er det cup og Oslo-derby mot Frigg. Kjetil Rekdal er krystallklar:

- Vi må få spillet vårt til å fungere igjen, og det må skje allerede mot Frigg. Tida er inne for å snu dette, sier VIF-treneren.

KLØR SEG I HODET: - Vi har problemer, og jeg innrømmer at de bekymrer, sier Vålerengas spillende trener Kjetil Rekdal.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media