- Jeg som kommer fra bygda trives bedre i Trondheim enn Kollen

Hoppsjefens brannfakkel.

SPORTSSJEF:   Clas Brede Bråthen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SPORTSSJEF: Clas Brede Bråthen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Tyskeren Severin Freund stakk av med seieren i dagens hopprenn i Holmenkollen. Anders Bardal ble nummer to, mens polakken Kamil Stoch kom på 3. plass.

Ikke minst sørget sistnevnte for at det var mange polakker i nasjonalanlegget for hopp i dag. Stemningen var god, men den kunne absolutt vært bedre, mener hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen.

Fredag kveld var det også verdenscuprenn i Granåsen i Trondheim.

- Jeg som kommer fra bygda trives bedre med rammen som er i Trondheim enn den som er i Kollen, sier Mjøndalen-mannen Bråthen til Dagbladet.

Vanskelig å høre Tribunene var på ingen måte fulle i Holmenkollen i dag. Speakeren var også vanskelig å høre. Med sin konstruksjon ligger alt til rette for at Holmenkollen bør være en trykkoker.

Så var ikke tilfelle.

- Jeg synes arrangøren i Trondheim skaper bedre folkefest enn den i Kollen. Det manglet ikke på polakker i dag. Men den totale pakka kan bli bedre, erklærer Bråthen.

TOPP TRE:  Severin Freund (i midten) vant Holmenkollrennet foran Anders Bardal (t.v.) og Kamil Stoch.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TOPP TRE: Severin Freund (i midten) vant Holmenkollrennet foran Anders Bardal (t.v.) og Kamil Stoch. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Hva tenker du på?

- I Trondheim lykkes de med å lage et arrangement som gjør at folk kommer igjen og igjen, selv om det er dårlig vær. Det er kjempebra i Kollen også, men det burde vært fullsatt.

Annerledes Sammenlikner vi med bilder fra «hine dager» er det ingen tvil om at det er en del å gå på i Kollen.

Vinneren Severin Freund var imidlertid fornøyd med atmosfæren:

- Jeg synes alltid det er god stemning i Holmenkollen. Du kan nesten lukte historien når du går fra hotellet til bakken. Dette er en utrolig plass for nordiske grener. Å vinne her er alltid stort, sa Freund på pressekonferansen etterpå.

HADDE REIST LANGT:   Holmenkollen var stinn av polakker i dag. Foto: Tore Ulrik Bratland
HADDE REIST LANGT: Holmenkollen var stinn av polakker i dag. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer