Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg spanderer gjerne en øl på Nordvik

I natt feirer Moldes kaptein Daniel Berg Hestad (34) at han skal spille sin tredje cupfinale.

FORNØYD: Daniel Berg Hestad er klar for nok en cup-finale. Foto: Erik Hattrem
FORNØYD: Daniel Berg Hestad er klar for nok en cup-finale. Foto: Erik Hattrem Vis mer

||| MOLDE (Dagbladet.no): Etter presserunde og en varm dusj kom Daniel Berg Hestad til sine egne i restauranten på stadion i Molde. For tredje gang skal den evigunge veteranen spille cupfinale. Første gang var i 1994 mot Lyn. Daniel debuterte som 17-åring for Molde i Tippeligaen i 1993.

Siden den gang har han vært med på to cupfinaler, en drøss seriesølv og spill i Chamions League.

Men gullet i serien vil han ha med seg før han legger inn årene. Dagbladet møter Berg Hestad foran bardisken hvor han gladelig diskuterer kveldens 6-3-seier over Vålerenga. Han er fullstendig klar over at det er trening igjen i morgen tidlig. Men cupen skal feires.

- Jeg vet ikke om det blir særlig seint i kveld, vi får se hva som skjer, forteller han og svarer på Dagbladets spørsmål om hvordan han ser på at Rosenborg spilte uavgjort mot Tromsø i kveldens Tippeligakamp: - Det hadde vært helt forferdelig om Rosenborg kom hit og sikret gullet på søndag. Derfor gjør det oss ingen ting å spille en midtukekamp med ekstraomganger — når det er Rosenborg om tre dager.

Berg Hestad lover at Molde skal være fullt restituert og heltent søndag.

- Vi skal sikre sølvet, gullet får RBK ta på en annen stadion enn her i byen, sier han med et bredt smil.

Kveldens storseier mot Vålerenga, betegner Moldes kaptein som en seier for fotballen. I det legger han hvordan Martin Andresen beordrer sine gutter til å spille.

- Du kan sitere meg på at det ikke er min type fotball han representerer, sier Hestad.

Hestad så ikke situasjonen hvor Andreas Nordvik dyttet Mame Biram Diouf og fikk rødt kort. Men i ettertid har han sett fjernsynsbilder og hørt lagkamerater fortelle om de spennende sekundene før dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket. Daniel er glad kampen endelig snudde.

- Det første målet til Vålerenga var et lykketreff. Frem til da overkjørte vi dem totalt. Men jeg spanderer gjerne en øl på Nordvik, kommenterer Berg Hestad.

I sluttminuttene av andre ekstraomgang på stillingen 4-2 til Molde, reduserte VIF til 4-3 mot spillets gang. Hvorfor? Flaks, hevder Hestad.

- De var griseheldige når de vant kampen her oppe 0-3 i serien. Hvordan de fikk det til, forstår jeg ikke. I dag var de også heldige med sine mål, samt at vi på slutten av kampen trodde  de bare kunne score på dødball. Men vi fikk en liten vekker og slo grusomt tilbake, sier han.

Det ble 6-3 til slutt og tribunen i Molde eksploderte i glede og drømmer om en heftig fotballhelg i Oslo. Moldensere elsker å feire cupfinaleplass. Dette mye på grunn av at seriegullet aldri har overvintret i byen. Berg Hestad innrømmer til Dagbladet, at dette er en stor kveld. Mens hans eldste bror, Thomas Berg Hestad, henger rundt halsen hans og synger, avslutter han:

- Det er så sjeldent vi spiller cupfinale, at dette er like gøy å feire — hver eneste gang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling