- Jeg spiller aldri fotball uten hårgele

Verdens beste femåring vil bli som Messi.

(Dagbladet.no): I går fortalte vi deg om Juan David Torres fra Barranquilla i Colombia - femåringen som viser fotballferdigheter de fleste av oss ikke lærer i løpet av et langt liv.

Men tro ikke at det bare er vi stivbeinte nordboere som har lagt merke til ham.

Selv i fotballgale Spania er de oppmerksomme på den tette, lille pluggen med svarte krøller og magi i venstrefoten der han danser rundt på Barranquillas støvete fotballbaner.

Kanskje de også ser likhetene med en annen venstrebeint søramerikaner som var i Barcelona tidlig på åttitallet?

Interessert, Barca?

Sportsavisa Diario AS la ut videoen med Juan David for tre uker siden, og avsluttet med en hilsen til Barcelonas sportsdirektør, Txiki Beguiristain:

- Hvis du er interessert, har vi epost-adressen til faren. Men vet jo aldri...

Faren til Juan David, 26 år gamle Alcides, er nemlig mannen bak videoen.

- Jeg spiller aldri fotball uten hårgele

Han oppdaget først at gutten var annerledes mens han lekte med ballen på gårdsplassen utenfor huset deres.

- Gutten var tre år gammel, og han viste allerede noe helt annerledes enn andre på hans alder, sier Alcides til Hoy, USAs nest største spanskspråklige avis.

Ser heltene på video

I fjor begynte han å filme guttungens lek med ballen utenfor huset. Samtidig viste han ham videoklipp av favorittspillerne fra Barcelona: Ronaldinho, Saviola og Messi. Og Juan David slukte det han så, og gikk ut og kopierte det.

Alcides hadde fått med seg at Schalke 04 hentet en ung gutt fra Valencia etter å ha sett videobilder på nettet. Han bestemte seg for å laste opp video av sin egen pode på YouTube.

- Som en hyllest til sønnen min, for alle kollegene mine og vennene mine som så den fortalte meg at han spilte bra, forteller Alcides til Juniorpassion.com, et nettsted som følger Atlético Junior, Barranquilla stolthet og colombiansk seriemester i 2004.

- Det er galskap

Siden har telefonen knapt stått stille. Fra hele verden ringer aviser, TV-stasjoner og andre som vil ha sin bit av Juan David.

- Jeg trodde ikke at den videoen skulle forårsake alt dette. Jeg har fått tilbud fra internasjonale agenter. Kort sagt, det er galskap. Det jeg regnet som en hobby har forandret livene våre, sier han.

Juan David, eller «Juanda» som han gjerne kalles, tar oppmerksomheten med naturlig ro, men avslører allerede at han er opptatt av imaget når han knytter på seg fotballstøvlene i størrelse 28.

- Jeg spiller aldri fotball uten hårgele, forteller han til juniorpassion.com.

- Jeg vil bli som Messi, og jeg er Barcelona-fan, legger han til.

Forstår ikke penger

Enn så lenge drømmer han med barnets naivitet.

- Juanda vil enkelt å greit spille for Barca, og ser kampene deres på TV. Han forstår ikke kontrakter, overganger og enda mindre penger. Han spiller fotball for å ha det gøy og score mål, sier pappa.

Det er da enda godt. For det er mange år til Juan David eller verden finner ut om han blir så god som Messi eller bedre.

Noe nytt hver dag

I mellomtida får han hjelp til å utvikle seg på skolen, der han klarer seg bra også utenom fotballen.

På banen spilte han først med fem- og seksåringer, men har nå tatt steget opp i sju til åtte-årsklassen.

- Juanda lærer noe nytt hver dag. Han oppdager nye pasninger, avslutninger og finter. Han spiller med seriøsiteten til en ungdom og med ansvarligheten til en som er mye eldre enn han egentlig er, sier den stolte pappa.

• Har du en talentfull liten fotballspiller hjemme? Send oss gjerne en video på mail!

FORBILDET:</B> Juan David sier han vil bli som Lionel Messi, den unge argentineren i Barcelona.
HJEMBYEN: Juan David kommer fra Barranquilla, ved Atlanterhavskysten helt nord i Colombia.