- Jeg spiller gjerne på Cuba

Mame Biram Diouf om framtida.

GREP OM ANDREPLASSEN: Odd spilte uavgjort og Mame Biram Diouf og Molde benyttet anledningen til å knuse Lyn. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
GREP OM ANDREPLASSEN: Odd spilte uavgjort og Mame Biram Diouf og Molde benyttet anledningen til å knuse Lyn. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

|||MOLDE (Dagbladet.no): Molde - Lyn 4-0.

Et intervju med Moldes Mame Biram Diouf (21) er svært vanskelig å få sprut over. Han svarer omtrent det samme på hvert eneste spørsmål, at han bare vil spille og smile. Om det så blir på Cuba.

Etter 4-0-seieren over et Lyn-lag i full krise, kunne ingen spørsmål frembringe alvorlige ansiktstrekk på Mame Biram Diouf. I løpet av kampen fikk han vist at den raske og offensive kroppen også inneholder en hel masse defensive kvaliteter.

- Om laget har brukt for meg i en defensiv posisjon, så spiller jeg gjerne det i fremtiden jeg, sier han og bryter ut i latter.

Moldes trener, Kjell Jonevret, trodde mye av rusket i Moldes forsvarsfirer, spesielt i andreomgangen, kom som et svar på det tette kampprogrammet. Diouf som er vant til brennhete dager i Senegal, forteller til Dagbladet at det var en slitsom kveld i Moldes kveldssol.

- Bare se! Jeg svetter hardt ennå. Det var såpass hardt og varmt i dag at det er godt jeg hadde gjort mine forberedelser. Forberedelser som i all hovedsak går ut på og drikke mye og spise litt hver time, samt massevis av søvn. Hjemme i Senegal er det varmt hele tiden, men i Norge kommer heten brått på og gjør det like varmt og vanskelig for meg som alle andre, forteller han.

Geografisk uinteressert
Den siste tida har utenlandske klubber som Bayern München og FC København fulgt 21-åringen tett. Blant Moldes tilhengere er det ikke spørsmålet lenger om han blir solgt — men når. Dette er noe som Diouf selv blåser en lang marsj i. Ikke har han noen klubb han drømmer om å spille for.

- Jeg vil spille fotball i hvilket som helst land.

- Også om det beste tilbudet kom fra Cuba?

- Jeg spiller gladelig på Cuba, sier han og bryter ut i intervjuets andre latterkule.

SLÅR PÅ TROMMA: Mame Biram Diouf slo på trommene under jazzfestivalen i fjor sommer. Foto: ERIK HATTREM
SLÅR PÅ TROMMA: Mame Biram Diouf slo på trommene under jazzfestivalen i fjor sommer. Foto: ERIK HATTREM Vis mer

Moldes gullkalv merker godt at det nærmer seg sommer og åpent overgangsmarked.

- Jeg merker at det er mye fokus på min fremtid. Ofte må jeg spørre meg selv hva det egentlig er som skjer. Alle vet tydeligvis mer enn meg selv — når det gjelder min egen fotballfremtid. Men jeg har ikke mottatt én eneste konkret forespørsel om klubbytte, sier han.

Det han nå gleder seg mest over, er lagets fremgang og den korte tida til uke 29 — Molde Internasjonale Jazzfestival.

- Jeg gleder meg skikkelig til å se bybildet bli internasjonalt og treffe tilreisende fra mitt eget hjemland Senegal. Og ja, jeg spiller gjerne congastrommer til ære for Dagbladet igjen, sier han til slutt og viser med kroppen at rytmen er like solid som ballteknikken.

Knuste Lyn etter pause
Makhtar Thioune scoret selv ett mål på straffe mot Lyn og la opp til to andre. Han var banens klart beste spiller. I tillegg til Thioune scoret Pape Pate Diouf, Mame Biram Diouf og José Mota.

Første omgang ble holdt i et slakt tempo i sommervarmen, og Molde ledet 1-0 etter de første 45 minuttene. Hjemmelaget tok ledelsen da Pape Pate Diouf var frampå etter at Kenny Stamatopoulos måtte gi retur på et frispark fra langt holdt.

Lyn hang bra med, men hadde ingen hjelp fra dommer Svein-Erik Edvartsen. Han overså et klart straffespark da Christian Steen klippet Erling Knutzon på vei igjennom. Noe senere kunne samme mann ha fått rødt da han feilte Lucas Pratto som siste forsvarer.

Lyn skapte mer trøbbel for Molde da Diego Gustavino kom inn. Han lyktes ikke på en gedigen sjanse alene med Molde-keeper Knut Dørum Lillebakk. Først rotet Vegard Forren det til før Theodor Elmar Bjarnason la perfekt inn, men Gustavino headet utenfor fra kloss hold.

I sluttminuttene hadde Lyn flere muligheter til å redusere, men Molde-keeper Lillebakk gjorde en strålende jobb mellom stengene.