- Jeg spiller hockey for å ha det gøy. Så får de som styrer med det, styre med det

Det sier en mange kilo lettere «Zucca»-utgave om fremtida.

KOSER SEG: Mats Zuccarello Aasen spiller hockey for å ha det gøy, noe han hadde i utendørskampen på Yankee Stadium mot Thomas Vanek og New York Islanders i januar. Foto: Ed Mulholland / USA TODAY Sports / Scanpix
KOSER SEG: Mats Zuccarello Aasen spiller hockey for å ha det gøy, noe han hadde i utendørskampen på Yankee Stadium mot Thomas Vanek og New York Islanders i januar. Foto: Ed Mulholland / USA TODAY Sports / ScanpixVis mer

Ishockeyproffen Mats Zuccarello har fortsatt litt å gå på med nesten tre uker igjen til sesongstart i NHL.

Etter en kort sommerferie er det tilbake til hverdagen for Zuccarello. New York Rangers har nettopp begynt sin treningsleir i Tarrytown rett utenfor New York hvor de skal legge grunnlaget for en ny sesong i verdens største ishockeyliga.

- Det har vært to tøffe dager. Det er ikke alt som sitter ennå, så vi får håpe at det kommer, sier Zuccarello til NTB.

- Har vært piggere Norges eneste NHL-spiller sier at han fortsatt merker sommerens sluttspill på kroppen.

- Den har vært piggere. Det var en kortere sommer enn man er vant til så det blir litt annerledes trening og litt mer fokus på å få tilbake styrke. Du mister mange kilo i muskler under sluttspillet.

- Jeg må få tilbake styrken igjen og så kan kondisjonen og utholdenheten heller komme etter hvert, sier 27-åringen.

Stanley Cup-bakrus Det er bare litt over tre måneder siden at Zuccarello og Rangers måtte se seg slått av Los Angeles Kings i Stanley Cup-finalen. Nordmannen legger ikke skjul på at det var en skuffelse, men han tror at laget kan bygge på innsatsen i fjorårets sluttspill.

De siste årene har mange av lagene som tok seg til finale, underprestert den påfølgende sesongen. Det håper Zuccarello at Rangers kan unngå.

- Jeg får håpe vi ikke får en «hangover» med at vi ikke vant Stanley Cup finalen, sier oslogutten.

Zuccarello fikk sin gjennombruddssesong i fjor da han noterte seg for 59 målpoeng i grunnspillet. I tillegg ble han første nordmann som scoret i en Stanley Cup-finale.

Kommende sesong har han ikke satt seg noe mål om antall målpoeng. Han tenker kun på laget som helhet.

- Mitt mål er å komme lengst mulig med laget og være med og bidra. Jeg tenker ikke noe poengmessig og sånne ting. Det er bare tilfeldigheter og om man har flyt eller ikke. Man vil jo være med å bidra til at laget vinner, sier Zuccarello.

Ny kontrakt I sommer signerte Zuccarello en ettårskontrakt med Rangers verdt 21 millioner kroner. Denne sesongen er han «unrestricted free agent» som betyr at han kan signere for hvilket som helst NHL-lag uten at Rangers har rett til kompensasjon i form av valg i NHL-draft.

Zuccarello og Rangers kan komme til enighet i løpet av sesongen, men kan ikke undertegne en avtale før 1. januar.

Men det er noe han ikke tenker så mye på akkurat nå.

- Jeg spiller og har det gøy. Det er derfor jeg spiller hockey, for å ha det gøy. Så får de som styrer med det, styre med det. Det er likevel ingenting som kan bli gjort før 1. januar, så det er ikke noe å tenke på. Jeg er «free agent» til neste år, og så får vi se hvordan sesongen går og om jeg får noen tilbud, sier Zuccarello til NTB.

New York Rangers starter sesongen 9. oktober borte mot St. Louis Blues. (©NTB)