- Jeg spiller i VM

Espen Knutsen skulle vært med ishockeylandslaget på Gjøvik denne helga. Der stiller han ikke. Men VM er innen rekkevidde.

- Jeg er ikke frisk ennå, og kunne ikke spilt landskampene mot Frankrike (i morgen), Latvia (lørdag) og Danmark (søndag) uansett. Da er det bedre at jeg holder meg i Djurgården, sier Shampo (32) til Dagbladet.

Fortsatt hogger det til i beinet når han spiller.

- Skaden skulle ta fra fire til seks uker å lege. Nå har jeg gått i tre og ei halv uke, så jeg er i rute. Målet er å spille kamp igjen mot Brynäs 12. februar, sier Espen Knutsen.

- For tidlig

Han er med på istreningen i Djurgården, og merker godt at det ennå er for tidlig å spille kamper.

- Det er jeg selv som har bestemt at jeg dropper samlingen og landskampene på Gjøvik, ikke klubben. Men jeg regner med å spille i VM. Åpningskampen er ikke før 12. april (mot Nederland). Da er jeg klar for landslagscomeback, sier Espen Knutsen.

Han ble skadd i det siste spillerbyttet mot Brynäs 11. januar. I garderoben trodde han at beinet var brukket.

- Jeg mistet balansen, og den ene skøyta hang igjen i isen. Deretter ramlet jeg oppå meg sjøl med hele kroppsvekta over ankelen, sa Shampo til Dagbladet etter skaden.

- Får sjansen seinere

Siden har han sakte, men sikkert blitt bedre. Den nærmeste tida blir en tålmodighetsprøve.

- Jeg trenger å spille inn power play, og trene med resten av landslagsgjengen. Men jeg får sjansen til det seinere, sier Espen Knutsen i dag.

Kampene i Gjøvik Fjellhall er landslagets siste i Euro Ice Hockey Challenge denne sesongen. Mens Norge er nummer 20 på verdensrankingen, er Latvia nummer 10, Danmark nummer 14 og Frankrike nummer 18. Før kampene mot de tre A-nasjonene har ishockeylandslaget slått Kroatia 14- 1, Danmark 5- 2, Latvia 5- 2 og Polen 7- 1 og 3- 2, spilt uavgjort 1- 1 mot Frankrike og tapt 4- 6 mot Nederland, 2- 4 mot Danmark og 3- 5 mot Hviterussland.

STÅR OVER: Espen «Shampo» Knutsen hadde sett fram til å være med landslaget på Gjøvik, men kommer ikke. Derimot stiller han i VM på Jordal 12. til 18. april.