- Jeg spiller ikke mot Martin. Jeg spiller ikke mot mine egne

Utfryste Singh snudde kampen for Vålerenga.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet):  Vålerenga-trener Martin Andresen har vært krystallklar på at VIF-oppvokste Harmeet Singh ikke vil bli satset på så lenge han nekter å forlenge avtalen som går ut ved årets slutt.

Da kan den gode midtbanespilleren forlate Vålerenga uten at klubben sitter igjen med annet enn småpenger i utdanningskompensasjon.

Klokt valg Få kan være prinsippfaste som Martin Andresen. Men da Vålerenga lå under 0-1 mot Haugesund i seriepremieren går, og Joachim Thomassen måtte gi seg minutter før pause, så var det nettopp Singh manager Andresen sendte utpå.

I jakten på tellende poeng viker prinsippene ofte fortere enn i en oppkjøringsperiode.

Trekket skulle også vise seg som klokt.

Kampbildet endret seg totalt da Harmeet Singh kom inn. Fra å ha blitt herjet med i første omgang, tok Vålerenga over kommandoen etter pause.

Mye takket være Harmeet Singhs kreativitet og blikk for forløsende pasninger.

Hand of God 21-åringen fant den østerrikske nykommeren Martin Pusic (24) med en frekk gjennombruddspasning 19 minutter ut i andre omgang. Pusic dro med seg ballen med henda og satte avslutningen kontant i mål.

Dommer Per Ivar Staberg blåste korrekt av for scoringen som kristne Pusic etterpå omtalte som en ny «Hand of God»-variant.

Men tonen var satt og Singh fortsatte å strø om seg meg kloke pasninger. Utligningen kom etter et at midtbanespilleren dro seg ned til dødlinja på høyre side og serverte Håvard Nielsen med en presis målgivende.

- Aldri vært i tvil På overtid var det et nytt Singh-grep som avgjorde seriepremieren i Vålerengas favør. Et presist innlegg ble styrt i mål med panna til Martin Pusic — som gjorde alt lovlig denne gang.

Vålerenga vant, og Harmeet Singh fikk — med føttene — fortalt Martin Andresen at det ikke er så lurt å overse han.

- Jeg vet hva jeg står for som fotballspiller. Jeg har aldri vært i tvil om kvalitetene mine, sier Harmeet Singh til Dagbladet.

Skuffelsen over å bli vraket er ikke til å ta feil av. Men Singh har bestemt seg for å gjøre det beste ut av situasjonen. Han har ikke tenkt å la seg presse til å skrive under ny kontrakt.

- Må være lojal - Martin velger å ta ut et annet lag som han mener er best til enhver tid. Det får ikke jeg gjort så mye med. Jeg må være lojal og backe opp de andre gutta selv om jeg ikke starter. Det jeg kan bidra med er å levere når jeg først får muligheten, sier Harmeet Singh til Dagbladet.

- Er du enig i at Martin startet med det laget som var best for Vålerenga?

- Hva skal jeg si? Det er et vanskelig spørsmål. De han starter med må jeg bare støtte. Så enkelt er det. Men jeg føler at jeg er god nok til å være med å starte kampen, selvfølgelig, sier Harmeet Singh.

- Men dette handler ikke bare om meg som fotballspiller. Vi er et lag. Vi spiller ikke hver for oss.
 
Glad i Vålerenga - Martin har sagt at han ikke vil bruke deg før du skriver under ny kontrakt, med mindre du er mye bedre enn de du konkurrerer med. Så kom du inn allerede i første omgang i seriepremieren. Hva sier det om deg som fotballspiller?

- Det sier at jeg er en god fotballspiller. Og at jeg har det som skal til for å dominere fotballkamper.

- Føler du at du ga han noen klare svar?

- Når jeg spiller fotballkamper, så spiller jeg ikke mot Martin. Jeg spiller ikke mot min egen klubb. Jeg spiller for klubben jeg er oppvokst i, og som jeg er glad i, og for min egen del, selvfølgelig.

- Tror du at du starter neste kamp?

- Det orker jeg ikke å spekulere i. Martin får bare ta ut det laget han mener er best. Vi har en bra stall med mange gode fotballspillere, og det er bra med konkurranse om plassene.

Ny kontrakt uaktuelt Uansett hva som skjer framover, så kommer ikke Harmeet til å sette signaturen sin på en ny kontrakt.

- Ja, det er fortsatt uaktuelt, bekrefter han overfor Dagbladet.

- Hvorfor det?

- Jeg vil ikke gå inn på det.

Uønsket holdning Martin Andresen gir kontraktsrebellen ros for måten han snudde kampen på i går.

- Harmeet er i god form og gjorde en kjempegod kamp. Han er spesielt dyktig når vi presser og styrer spillet som vi gjorde i andre omgang, sier VIF-manageren til Dagbladet.

Like positiv er han ikke i omtalen av spillerens valg om ikke å forlenge kontrakten.

- Sånne holdninger ønsker vi ikke. Men Harmeet er fortsatt kontraktsspiller i Vålerenga, og vi bruker han når vi mener det er best for oss.

- Er det ikke greit at spillere går ut kontrakten sin, og går videre?

- For noen spillere er det greit. Men han kom fra akademiet og ble dyrket fram for å være salgsobjekt for Vålerenga. Det er en slags avtale man gjør når man blir satset på på den måten. Da er det ikke greit at man går ut kontrakten, sier Martin Andresen til Dagbladet.

Nekter å bli solgt i Norge Han vil derfor ikke love midtbanespilleren en startplass i neste kamp, selv om han dominerte stort i går.

- Vi har mange gode sentrale midtbanespillere i Vålerenga. Det er en plass vi er godt forspent. Ved like forhold kan det hende vi satser på en spiller som skal være her i lengre tid, sier Andresen.

Han skulle gjerne solgt spilleren allerede i overgangsvinduet som stenger om få dager. Men innser at det ikke kommer til å skje.

- Vi selger Harmeet gjerne til Rosenborg og Molde, eller andre norske klubber, men Harmeet er helt uinteressert i å bli solgt. Han vil være her, og forsvinne ut når den tid kommer, sier Martin Andresen.

SNUDDE KAMPEN: Harmeet Singh (t.v.) kom inn som innbytter i første omgang, og snudde kampen for Vålerenga. Her i duell med Haugesunds Umaru Bangura. Foto: John T. Pedersen, Dagbladet
SNUDDE KAMPEN: Harmeet Singh (t.v.) kom inn som innbytter i første omgang, og snudde kampen for Vålerenga. Her i duell med Haugesunds Umaru Bangura. Foto: John T. Pedersen, Dagbladet Vis mer