- Jeg spiller ikke stygt, andre er verre

Det er langt opp til Haltvik, mener Karo.

SJU PÅ RAD: Karoline Dyhre Breivang har nå spilt sju kamper på rad uten å bli utvist. Det tilhører sjeldenhetene. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
SJU PÅ RAD: Karoline Dyhre Breivang har nå spilt sju kamper på rad uten å bli utvist. Det tilhører sjeldenhetene. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIXVis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Norge får generelt sett færre utvisninger enn de fleste andre lag.

Grunnen til det er todelt.

De norske jentene kjemper som regel om medaljene, og derfor er ofte motstanderne på etterskudd. De må ta i bruk ulovlige midler for å stoppe Norge. Men håndballjentene er kanskje litt snille noen ganger også, Camilla Herrem har i hvert fall advart mot pusespill.

90 utvisninger Karoline Dyhre Breivang er kjent som en av de beste krigerne i Thorir Hergeirssons rekker. Beviset finner du i utvisningsstatistikken.

Larvik-spilleren nærmer seg toppen, med 90 tominuttere på 210 kamper. Susann Goksør Bjerkrheim har 91, og blir nok tatt igjen snart. Elisabeth Hilmo endte på 112 utvisninger og Trine Haltvik topper med 118.

- Det er langt igjen til Haltvik og jeg har blitt snillere, sier Dyhre Breivang til Dagbladet.

Karo bryr seg fint lite om at hun kan ende på toppen av lista, om hun spiller tre-fire år til og fortsetter å gi alt for Norge.

- Jeg står jo inne i midten der, og da må man ta noen dueller. Du må tåle noen tominuttere når du er en duellspiller i forsvar. Jeg står som regel på toerplassen (nest ytterst) og noen må gå ut på motstanderne, forklarer hun.

To på rappen I det siste har 30-åringen vært særdeles snill pike. Hun har nå spilt sju landskamper på rad uten å måtte ta en pause på benken. Bare en gang tidligere har hun vært mer lovlydig. I 2007 spilte hun åtte på rad uten tominuttere.

- Jeg føler meg ikke som noen stygg spiller, det er andre som er verre.

For til tross for all kjempingen og krigingen - Karo har til gode å se det røde kortet.

- Jeg har i hvert fall ikke fått rødt kort, verken direkte eller som følge av tre tominuttere, sier hun.

Hun slapp med skrekken mot Sør-Korea i VM-kvartfinalen i 2007.

- Da pådro jeg meg to utvisninger på åtte minutter. Jeg husker det godt, for jeg var ikke helt enig med dommerne. Men når noe sånt skjer, da må jeg roe meg litt.

EN KRIGER: Karoline Dyhre Breivang gir seg ikke på tørre møkka. Her under en Champions League-kamp mot København forrige sesong. Foto: BJØRN LANGSEM
EN KRIGER: Karoline Dyhre Breivang gir seg ikke på tørre møkka. Her under en Champions League-kamp mot København forrige sesong. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer