- Jeg spilte på normalt nivå. Det var ingen problemer

Verdensmesteren viste styrke.

TROMSØ (Dagbladet): - Jeg spilte på normalt nivå. Det var ingen problemer, sier Carlsen til Dagbladet om møtet med langt lavere rangerte Nikola Djukic (nr. 705 i verden).

Magnus Carlsen hadde grunn til å være skuffet etter remisen mot finske Tomi Nybäck i går. Samtlige på det norske førstelaget spilte uavgjort. Dermed ble det poengtap, noe ingen var fornøyde med.

Nådeløs I OLs tredje runde, var det fire montegrinere som ventet den norske kvartetten.

Nikola Djukic hadde fått den vanskelige oppgaven med å prøve å temme Carlsen. Det lyktes førstnevnte overhodet ikke med.

23-åringen fra Bærum fikk et relativt tidlig overtak, som han utnyttet fullt ut.

- Carlsen fikk en fordel som han bare «gravde» større og større, kommenterer Dagbladets sjakkekspert Einar Gausel.

Hammer satte spikeren Samtidig spilte både Simen Agdestein og Leif Erlend Johannessen remis, mens Jon Ludvig Hammer til slutt sikret Norge 3-1-seieren med dagens lengste parti.

- Jeg er godt fornøyd. Jeg fikk en seier, det var det jeg trengte. Nå er jeg i godt humør. Det er viktig å vinne, men dette er ikke toppnivået vårt. Det er det viktig å vise i de kommende rundene, sier Hammer til Dagbladet.

- Hvordan vurderer du startet - totalt sett?

- Det er ikke perfekt. Jeg synes det var litt dårlig at vi bare så vidt slo Jemen og at vi spilte uavgjort mot Finland. Nå har vi fått en seier, og får vi en til i morgen, da skal jeg kalle det en god start.

TANKEFULL: Magnus Carlsen møtte Montenegros beste spiller til duell på OLs tredje dag. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet
TANKEFULL: Magnus Carlsen møtte Montenegros beste spiller til duell på OLs tredje dag. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet Vis mer