GLAD FOR AT HAN VALGTE TYSKLAND: Håvard Nordtveit synes overhodet ikke det er bittert å se at flere av ungguttene han spilte sammen med i Arsenal, nå har fått sine sjanser på førstelaget. - Jeg føler absolutt at jeg tok et riktig valg, sier Nordtveit. 
Foto: Son Nguyen / Scanpix
GLAD FOR AT HAN VALGTE TYSKLAND: Håvard Nordtveit synes overhodet ikke det er bittert å se at flere av ungguttene han spilte sammen med i Arsenal, nå har fått sine sjanser på førstelaget. - Jeg føler absolutt at jeg tok et riktig valg, sier Nordtveit. Foto: Son Nguyen / ScanpixVis mer

- Jeg spilte rulett med karrieren min

Men nå er Nordtveit glad for at han vraket Arsenal.

NADDERUD (Dagbladet): Mot slutten av fjoråret skrev Håvard Nordtveit under for Borussia Mönchengladbach, lei av å være langt unna noe førstelagsspill i Arsenal.

Men han tok en sjanse: På tiden da kontrakten ble signert, lå klubben helt sist i Bundesligaen med bare ti poeng på 17 kamper. Et nedrykk virket alt annet enn usannsynlig.

- Jeg spilte rulett med karrieren min, sier Nordtveit til Dagbladet.

- Du gambler med å gå til en klubb som ligger på direkte nedrykksplass i Bundesliga. Jeg gikk en del dager og tenkte på om jeg skulle signere ny kontrakt med Arsenal, eller spille på en større arena enn reserveligaen i England. Man må gjerne søke det mest optimale i forhold til hva slags spiller du selv er, og jeg visste at jeg klarte å spille i Bundesligaen, for det hadde jeg allerede gjort på lån i Nürnberg.

- Absolutt ikke bittert
Sjansespillet slo heldig ut, Mönchengladbach tok ti av 12 poeng på de siste fire kampene og holdt plassen. Hele veien har Nordtveit fått mye spilletid, og i år har han vært fast på et lag i flytsonen.

I Arsenal er situasjonen ganske annerledes: Arsene Wengers menn har ett poeng på sesongens tre første kamper, og ble knust 2-8 på Old Trafford i siste kamp.

Samtidig er stallen tynnere enn på lenge, og en rekke av unggutta som Nordtveit spilte sammen med på reservelaget har nå fått prøve seg i Premier League. Om han noen gang skulle fått sjansen i Arsenal, kunne tiden vært inne nå.

Men Nordtveit tillater ikke seg selv å tenke slik - han er lykkelig der han er.

- Det er absolutt ikke bittert. Jeg kjenner de fleste som har fått sjansen i det siste, og jeg unner dem alt det beste. De har ikke akkurat fått en vellykket start, men sånn er fotballen. Det går opp og ned. Snart kan de være «the big guys», sier han.

- Du føler valget du gjorde var det riktige?

- Ja, absolutt, som fotballspiller er det ingen tvil om at jeg er mye bedre nå. I stedet for reservelagsfotball i England har jeg press på meg hver helg for å ta tre poeng. Det er det du må ha for å bli en bedre fotballspiller.

Ville mobbe Nordtveit etter 2-8
Han mener ikke nødvendigvis det er en utakknemlig tid for Arsenal-talentene å få sjansen i, selv om de har mistet bærebjelker som Cesc Fabregas og Samir Nasri.

YNGST I GJENGEN: Håvard Nordtveit må finne seg i å hente målene som en av unggutta i landslagstroppen. Her sammen med Jonathan Parr. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
YNGST I GJENGEN: Håvard Nordtveit må finne seg i å hente målene som en av unggutta i landslagstroppen. Her sammen med Jonathan Parr. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- De mangler to, men fremdeles er det noen gode igjen. Van Persie, som har kapteinsbindet nå, er vanvittig flink med de unge spillerne. Det hadde ikke vært negativt å være der og spilt noen kamper, men jeg kan ikke fokusere på hva jeg kunne gjort i framtida. Nå er det framtida som teller, og jeg er Borussia-spiller, sier han.

Nordtveit var på lån i klubben før han ble hentet permanent, og ikke alle lagkameratene hadde fått med seg at han var der på fast basis. Det fikk han merke etter at Manchester United hadde knust Arsenal 8-2 på søndag.

- Det var noen spørsmål som gikk rundt, om jeg var på lån eller permanent. Jeg måtte fortelle dem at jeg var kjøpt, og da måtte de holde mobbingen tilbake, sier han med et smil.

Selv hadde han vanskelig for å tro på sluttresultatet var Old Trafford.

- Jeg så resultatet etterpå, og måtte sjekke flere ganger om det var sant. Men United var suverene i det offensive spillet, sier han.

Selv var han med på å tape 0-1 mot Schalke i helga, og med seg til landslagssamlingen i Norge har han fått med seg en video av trener Lucien Favre, der han har fått i hjemmelekse å studere hva han selv kunne gjort bedre.

- Han er en veldig grundig og god trener, sier Nordtveit.