- Jeg spilte vel sånn helt middels

Sa Ciljan etter å ha snudd til RBK-seier.

(Dagbladet.no): Odd-Rosenborg 1-2

Han har ikke fått mye spilletid i Tippeligaen den siste måneden. Da han endelig fikk sjansen igjen fra start, viste Per Ciljan Skjelbred hva som bor av fotball i midtbanespilleren.

På kunstgresset i Skien snudde han kampen for RBK og sørget for at trønderne knapper inn i gullkampen.

- Jeg spilte vel til en 3\'er elller 4\'er, la oss si ok+. Dette var vel middels, sa en kledelig beskjeden Skjelbred til TV2 etter kampslutt i Skien.

Men at det gjorde godt med en så god forestilling for unggutten var ikke vanskelig å se.

- Jeg vet jeg er en bra fotballspiller når jeg får det til. Det er bare å stå på så kommer mulighetene, det gjorde det i dag også, sa en av hovedarkitektene bak RBKs tre poeng.

Men Odd viste tidlig at de ikke hadde til hensikt å gi seg uten sverdslag.

Straffespark

To minutter var spilt da Skien ropte på straffe da Zbynek Pospech falt overende i feltet. Det så ut til å være kontakt mellom tsjekkeren og Koppinen, men dommer Staberg gjorde sannsynligvis riktig da han vinket spillet videre.

RBK-SEIER: Lars Hirschfeld og RBK snudde kampen i Skien og knapper inn i gullkampen. Foto: Birthe Ulveseth/Scanpix
RBK-SEIER: Lars Hirschfeld og RBK snudde kampen i Skien og knapper inn i gullkampen. Foto: Birthe Ulveseth/Scanpix Vis mer

Tjue minutter seinere var dommer Staberg derimot rask på fløyta da Pospech falt overende på 16-meterstreken i duell med Roar Strand.Spissen så ut til å falle lett, og det var ikke enkelt å se om forseelsen faktisk var innenfor 16-meterstreken.

Det brydde svenske Per Nilsson uansett fint lite om.

Han sendte RBK-keeper Lars Hirschfeld feil vei og sendte tabelljumbo Odd opp i ledelsen mot gullkandidat Rosenborg.

Kanonade

Rosenborg styrte mye av spillet etter scoringen og avsluttet omgangen med en femminutters kanonade mot Rune Jarstein i Odd-målet. Nærmest kom Christer Basma da han avsluttet et mønsterangrep fra skrått hold.

Igjen sto Rune Jarstein i veien og fikk slått til corner. Pause i Skien og 1-0 til hjemmelaget Odd.

Stor «lille-Per»

Men i motsetning til Brann og LSK, som begge leverte to stykk andreomganger til stryk, maktet RBK å heve seg i Skien. Anført av alltid løpsvillige Per Ciljan Skjelbred satte de hjemmelaget rakst under hardt press.

- Jeg spilte vel sånn helt middels

Ti minutter ut i omgangen kom utlikningen for trønderne.

Servert på sølvfat av en av sine «egne».

Eks-RBK-spiller Torjus Hansén klarerte svakt og Steffen Iversen fikk flikket ballen videre til Per Ciljan Skjelbred. Fra seks meter kunne 20-åringen enkelt pirke inn utlikninga.

Og vondt blr raskt verre for hjemmelaget.

Konan-scoring

Roar Strand forserte opp langs høyresida som han gjorde kampen igjennom. Et dårlig skudd ble til et bra innlegg, og Didier Ya Konan snudde om på en femøring på sju meter. Alene med Rune Jarstein banket ivorianeren vakkert opp i nettaket.

RBK hadde snudd kampen i løpet av fem gyldne minutter.

- Første omgang var ikke bra, og dette ble mer en ny påminnelse om hva i har å jobbe emd enn en betryggende forestilling, sa RBK-trener Knut Tørum etter kampen.

- Jeg spilte vel sånn helt middels

- I første omgang hadde vi altfor store avstander mellom lagdelene, men det bedret seg i andre omgang. Vi burde vel nesten scoret noen flere mål. Mye å bygge på

Odd flyttet Per Nilsson opp som spiss i jakten på utlikning, men kom aldri nærmere scoring enn Fredrik Gulsviks stolpetreff på stillingen 1-0 til Odd.

Dermed står Odd fortsatt med fattige fire poeng, men kveldens forestilling viste at «Oddrane» bør være kapable til å plukke mer poeng fremover.

Odd-sjef Arne Sandstø var skuffet, men langt fra slagen etter kampslutt.

- Jeg er fornøyd med at vi holder RBK så lenge, men det er klart vi må foreta oss noe. Det vil komme flere spillere enn Morten Fevang i løpet av sommeren, slo Sandstø fast.

Odds bestemann Tommy Svindal Larsen var skuffet over eget lag i andre omgang.

- Det nytter ikke hvis vi ikke tar mer tak enn hva vi gjør i andre omgang, da blir vi nådeløst straffet av et så bra lag som Rosenborg. slo veteranen fast.

Toppoppgjør

RBK står med kveldens seier med like mange poeng som Lillestrøm, tre poeng bak serieleder Brann.

Onsdag kommer skadeskutte kanarifugler til Lerkendal for toppoppgjør.

•Din kommentar: Hva synes du om kampen? Blir RBK seriemester?

NESTEN: Steffen Hagen og Odd ledet lenge, men måtte gi tapt for RBK og Daniel Braaten til slutt.
BB: Sammen med Norges svar på Roberto Carlos, Roar Strand, sørget Per Ciljan Skjelbred for at RBK virkelig har medlt seg på i gullkampen etter seier mot Odd i Skien.