- Jeg spilte «yada, yada, yada - la oss gå i dopingkontroll»

Slik oppsummerte Carlsen dagens parti.

(Dagbladet): Dagens parti i sjakk-VM endte i remis etter bare en drøy time. Partiet var generelt lite spennende, og det ble tidlig klart hvilken vei det skulle gå.

Men da Anand og Carlsen skulle møte til pressekonferanse etterpå, oppstod dramatikken - ingen visste hvor de ble av.

- Akkurat nå vet vi ikke hvor de er, og ikke helt hva som skjer. Det er mulig det er dopingkontroll, men det ville vært naturlig å ta det etter pressekonferansen, sier manager Espen Agdestein på NRKs sending.

- Vanligvis er de nødt til å stille til pressekonferanse maksimalt ti minutter etter partiet, sier Agdestein.

Uforberedt Anand Etter en snau halvtime fikk vi svaret - da dukket gutta endelig opp på pressekonferansen.

- Vi var i dopingkontroll-forberedelser, sa Anand, uten å ville snakke noe særlig mer om det.

Begge to var klare på at det hele tida så ut til å gå mot remis, men Anand innrømmet at han var overrasket over åpninga til Carlsen.

- Jeg hadde ikke prioritert å forberede meg på den sicilianske åpninga, hvor han gikk med bonden til e4. Men jeg er fornøyd med åpningsforberedelsene mine, og dette er ikke tiden til å analysere hva som har skjedd.

Anand veit at det er hans jobb å gå for seier, all den tid han ligger to seirer bak Carlsen, men sier han ikke hadde så mye valgt i dag.

- Jeg visste ikke hva hans intensjoner var. Det var ingen klare mulihgeter. Etter å ha tenkt litt, valgte jeg å gå for remis. Det er min jobb å gå for seier, men jeg får prøve meg neste parti.

Fornøyd Carlsen Magnus Carlsen svarte kort og med et stort glis på alle spørsmål som kom. Han analyserte kampen slik:

- Han spilte Berlin-forsvaret, mens jeg spilte «yada, yada, yada - la oss gå i dopingkontroll.»

Som sagt, så gjort - etter pressekonferansen gikk Anand og Carlsen for å la seg dopingtestes. Sjakk følger IOKs regler for dopingkontroller, for å en gang ha muligheten til å bli innlemmet som olympisk gren.

- Jeg gikk ikke for remis helt fra starten, jeg forsøkte å teste Anand med et par feller. Men med retningen partiet tok etter hvert, var det ikke noe å tenke på, sa han på pressekonferansen.

22-åringen virket generelt lite interessert, både under partiet, og på pressekonferansen etterpå. Flere ganger så han ut til å sovne, og da det først ble hans tur til å flytte, brukte han omtrent ikke noe tid. På de første 20 trekkene hadde han en snittid per trekk på et halvt minutt.