Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg sprang nesten på banen

Ujah overlykkelig over Sigurdarsons perle.

FREKKIS: Björn Bergmann Sigurdarson ( i midten) gratuleres etter sin 2-1-scoring. Mens Start-keeperen ikke fulgte med, sendte han LSK i ledelsen.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
FREKKIS: Björn Bergmann Sigurdarson ( i midten) gratuleres etter sin 2-1-scoring. Mens Start-keeperen ikke fulgte med, sendte han LSK i ledelsen.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

ÅRÅSEN (Dagbladet): Lillestrøm - Start 2-1 (0-0)

Toppscorer og nå Bundesliga-klare Anthony Ujah ble hyllet av Åråsens trofaste tilhengere i pausen. Men etter den matchvinnende perlescoringen til hans tidligere spissmakker Björn Bergmann Sigurdarson i kveldens kamp mot Start er det liten grunn for Lillestrøm-supporterne til å deppe over tapet av sin spisshelt.

I det siste ordinære spilleminutt fikk Lillestrøm frispark. En kjapp Sigurdarson fikk med seg at Start-keeper Kenneth Høie var på halvdistanse, lobbet så ballen elegant inn i lengste hjørne, og ga hjemmelaget tre svært kjærkomne hjemmepoeng. Til Antony Ujahs store begeistring.

- Jeg sprang nesten ut på banen. Ikke alle tenker så fort som det Björn gjorde der. En nydelig scoring, forteller Ujah.

Og får selvfølgelig støtte av sin trener Henning Berg.

- Det var en sånn lobb som varte evig og du trodde nærmest at den aldri skulle komme ned. 9 av 10 ganger går den over, forteller en fornøyd Lillestrøm-trener.

Fortjent hjemmeseier Men seieren satt langt inne for Lillestrøms del. Riktig nok tok hjemmelaget en fortjent ledelse et kvarter ut i andre omgang da midtstopper Steinar Pedersen scoret et sjeldent mål mot gamle lagkamerater. Før det hadde hjemmelaget virket klart best, anledet av en frisk spissduo i Sigurdarson og unggutten Fredrik Gulbrandsen.

- Vi har virkelig begynt å få til samarbeidet. Fredrik jobber knallhardt og er «man of the match» spør du meg, mener spiss Sigurdarson selv.

Men da Lillestrøm så som mest komfortabel ut våknet Start. Først kom innbytter Mats Stokkelien med en advarsel i form av et stolpeskudd. Like etter kom Espen Børulfsen gjennom og ble felt av LSK-keeper Stefan Magnusson. Dommer Brage Sandmoen hadde ingen andre alternativer enn å dømme straffespark og rødt kort. Straffen satte veteran Ole Martin Årst kontant i mål.

Med ti mann på banen og kun få sekunder igjen av kampen så det ut til at Lillestrøm skulle gå på et skuffende poengtap hjemme på Åråsen. Før Sigurdarson fant frem magien.

Skuffete sørlendinger I Start-leiren var man naturlig nok svært skuffet.

BLEMME: Høie klaget på dommeren da Sigurdarson lobbet ballen over han og i mål.
Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
BLEMME: Høie klaget på dommeren da Sigurdarson lobbet ballen over han og i mål. Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix Vis mer

- Det er litt symptomatisk for oss akkurat nå, mener kaptein Ole Martin Årst.

- Vi viser vilje og moral og er helt på høyde med Lillestrøm. Vi hadde fortjent poeng, utdyper Årst.

Trener Frode Fredriksen er enig med sin kaptein.

- Vi hadde fortjent noe mer ut av kampen. Vi viser vilje og moral. Vi kunne til og med fått med oss alle poengene hadde vi vært heldige.

I den andre garderoben tok Anthony Ujah farvel med sine lagkamerater før han reiser til Tyskland og FSV Mainz.

- Det er en trist dag for meg. Men sånn er fotball. Jeg har fantastiske minner her fra Lillestrøm, avslutter Ujah, åpenbart rørt over LSK-fansens hyllest.

TOK FARVEL: Anthony Ujah tok farvel med Lillestrøm-fansen under pausen i kampen mot Start.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
TOK FARVEL: Anthony Ujah tok farvel med Lillestrøm-fansen under pausen i kampen mot Start. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media