«Jeg sprøytet EPO i magen til Marion»

Marion Jones var dopet med THG, EPO, insulin og veksthormoner under OL i Sydney, der hun tok tre gull. Det hevder hennes eksmann, CJ Hunter.

Dopinganklagene fortsetter å hagle over sprinteren, til tross for at Jones aldri har avlagt en postitiv dopingprøve.

Nå er det kulestøteren Hunter som kommer med alvorlige anklager mot sin tidligere kone, i intervju med amerikanske dopingetterforskere. Både San Francisco Chronicle og San Jose Mercury News har fått tak i forhørene av Hunter, og gjengir store deler.

Hunter injiserte

-  Marion fikk beskjed av trener Trevor Graham om å injisere EPO rett under huden på magen. Men hun ville ikke gjøre det selv, derfor sprøytet jeg stoffet i henne, forteller Hunter til etterforskerne.

Ifølge kulestøteren ble sprøytene tilsendt av Balco-laboratoriets skandaleomsuste Victor Conte og Graham. Etter bruk spylte de dem ned i toalettet. Hunter sier han også så Jones injisere seg selv med de ulovlige stoffene i leiligheten de delte i Australia.

-  Treneren Graham tok med seg ulovlige stoffer til Sydney, for at Marion skulle bruke dem, sier Hunter.

-  Bitter hevn

Marion Jones er forferdet over påstandene fra eksmannen, og hevder det hele er en hevn.

-  Hunters anklager er falske. Han har vært bitter helt siden skilsmissen i 2002, og er ute etter hevn, sier Jones' advokat Joseph Burton.

Sprinteren benekter alle påstander om bruk av ulovlige stoffer. Hun får full støtte av sin tidligere trener Trevor Graham.

-  Påstandene er falske, og vi ber myndighetene etterforske Hunter. Det er kriminelt å lyve under en etterforskning, sier Jones' advokat.

FELLER EKSKONA? CJ Hunter har sagt i avhør at han sprøytet det ulovlige stoffet EPO inn i magen på Marion Jones.
BENEKTER ALT: Jones på sin side blånekter for at det er sant.