UTROLIG SCORING: Alex Ferguson spurte Patrice Evra i pausen om hvordro han ikke stoppet Cristiano Ronaldo på scoringen. Så fikk han se reprisen. Foto: REUTERS/Paul Hanna/NTb scanpix
UTROLIG SCORING: Alex Ferguson spurte Patrice Evra i pausen om hvordro han ikke stoppet Cristiano Ronaldo på scoringen. Så fikk han se reprisen. Foto: REUTERS/Paul Hanna/NTb scanpixVis mer

- Jeg spurte Evra i pausen: «Hvorfor stoppet du ham ikke?»

Så fikk Alex Ferguson se reprisen av Ronaldo-scoringen.

(Dagbladet): Real Madrid - Manchester United 1-1 (1-1)

Ronaldo mot gamle lagkamerater. José Mourinho mot Alex Ferguson. Real Madrid mot Manchester United. Kampen i Madrid hadde øyne fra alle deler av verden rettet mot seg. Og mange øyne fulgte nok ekstra godt med på Cristiano Ronaldo som spilte sin første kamp mot gamle lagkamerater etter overgangen til spansk fotball.

Det lå i kortene at det var han som skulle sørge for målene til hjemmelaget i kveld, og han var også den eneste som kom på scoringslista. Han viste prov på utrolig god timing da han stanget inn utlikningen i den første omgangen, men på det tidspunktet hadde allerede Danny Welbeck gitt Manchester United ledelsen med et vakkert hodestøt.

- Det var en vanskelig kamp. De er et veldig sterkt lag defensivt. Vi spilte bedre og hadde fortjent å score flere mål, sier Ronaldo til UEFA.com.

Åpent - Det er veldig åpent før returmøtet. Det kommer til å bli en kamp til siste minutt. Det er 50/50. 1-1 er ikke et dårlig resultat, og vi kan score mer enn ett mål på Old Trafford, sier Mourinho til UEFA.com.

Alex Ferguson mente laget hans lå for dypt i starten av kampen, men at han var fornøyd totalt sett.

SØRGET FOR UAVGJORT: Ronaldo og Welbeck scoret de eneste målene i kveld. Foto: AFP PHOTO / CESAR MANSO / NTB scanpix
SØRGET FOR UAVGJORT: Ronaldo og Welbeck scoret de eneste målene i kveld. Foto: AFP PHOTO / CESAR MANSO / NTB scanpix Vis mer

- Det er åpent. Real Madrid er et av de beste kontringslagene i verden. Og det så du mot Manchester City tidligere denne sesongen, sier Alex Ferguson.

I de åtte siste møtene mellom lagene i Champions League og andre cuper i Europa hadde det blitt scoret 31 mål mellom lagene, ifølge statistikkbyrået Opta. Det ga et snitt på nesten fire scoringer per kamp. I kveld ble det ikke scoret like mye som snittet, men det manglet ikke på muligheter.

Redning på streken Robin van Persie var usynlig i store deler av kampen, men fikk to gedigne muligheter til å gi Manchester United tilbake ledelsen. Først hamret han ballen i tverrligger på en kontring, før han plutselig stod helt alene med Diego Lopez. Spissen bommet litt på ballen da han avsluttet, men ballen gikk likevel mot mål. Der kom Xabi Alonso stormende, og fikk måket ballen bort før den gikk over linja.

TAKKET FOR TILLITEN: Danny Welbeck stanger ballen i nettet, og Real Madrid-spillerne kan bare konstatere at de ligger under. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza/NTB scanpix
TAKKET FOR TILLITEN: Danny Welbeck stanger ballen i nettet, og Real Madrid-spillerne kan bare konstatere at de ligger under. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza/NTB scanpix Vis mer

Tyske Felix Brych var kveldens dommer, og han fikk en vanskelig avgjørelse å ta etter en times spill. Patrice Evra var på vei alene gjennom da landsmann Raphael Varane holdt igjen backen slik at han falt. Varane var bakerste mann, men dommeren bare vinket spillet videre.

Feiret ikke scoringen Ronaldo var lysten på å vise seg fram i kveld, og allerede etter fem minutter fant portugiseren lagkamerat Fabio Coentrao i god posisjon. Venstrebacken hamret til fra litt skrått hold, og United keeper David de Gea gjorde en fantastisk redning da han dyttet ballen i stolpen.

De Gea hadde også en spektakulær redning da ballen ble slått mot bakerste stolpe. Fabio Coentrao fikk avsluttet fra skrått hold, og de Gea kastet seg med beina(!) først for å hindre scoring.

TOK HENSYN TIL UNITED: Cristiano Ronaldo tonet ned feiringa, men pekte på himmelen etter scoringen. Foto: AFP PHOTO / CESAR MANSO / NTB scanpix
TOK HENSYN TIL UNITED: Cristiano Ronaldo tonet ned feiringa, men pekte på himmelen etter scoringen. Foto: AFP PHOTO / CESAR MANSO / NTB scanpix Vis mer

Etter en halvtimes spill kom Ronaldo virkelig i fokus da Angel Di Maria slo et hardt innlegg inn i boksen. Portugiseren timet hoppet sitt perfekt, og stanget ballen i nettmaskene bak en sjanseløs de Gea. Han hadde små problemer med å slå Patrice Evra som skled i forkant av duellen.

- For en heading. Helt utrolig. Du kan ikke stoppe det. Opphoppet og lengden han er i lufta. Jeg spurte Patrice Evra i pausen: «hvorfor stoppet du ham ikke?», så fikk jeg se reprisen på scoringen og tenkte: «hva er det jeg snakker om?», sier Ferguson ifølge BBC.

GOD DAG PÅ JOBBEN: David de Gea vartet opp med flere gode redninger. Foto: AFP PHOTO / CESAR MANSO / NTB scanpix
GOD DAG PÅ JOBBEN: David de Gea vartet opp med flere gode redninger. Foto: AFP PHOTO / CESAR MANSO / NTB scanpix Vis mer

Ronaldo valgte av hensyn til sine gamle lagkamerater ikke å feire scoringen på vanlig vis, men rakk likevel hendene mot himmelen etter scoringen.

- Jeg spilte i Manchester i seks år. De ønsket meg velkommen da jeg var et barn, og det er veldig spesielt å spille mot dem. Jeg har stor respekt for dem, sier Ronaldo.

Offensivt United-lag Manchester United-manager Alex Ferguson presenterte en noe overraskende startellever da han brukte Shinji Kagawa og Danny Welbeck fra start. Sistnevnte takket for tilliten med å sende det engelske laget i føringen.

Welbeck raget aller høyest på en godt slått corner av Wayne Rooney, og stanger ballen vakkert i hjørnet. Diego Lopez i Real Madrid-buret ble bare stående og se ballen seile inn i nettmaskene.

I forsvaret ble Alex Ferguson tvunget til å sette ut Nemanja Vidic som fikk ikke var med i troppen, han var sannsynligvis ute med en skade. Inn for serberen kom i stedet Jonny Evans.

Like før slutt kunne Ronaldo blitt helt da han tok frispark fra god posisjon, men suseren gikk like over målet til de Gea. Tre minutter på overtid fikk Robin van Persie også en god mulighet, men avslutningen fra skrått hold ble reddet av Diego lopez.