Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg spurte ham om hvorfor han etterlot meg bevisstløs på gulvet

Kona til NFL-spilleren Ray Rice snakker ut om skandalevideoen.

STÅR SAMMEN:  Janay Rice (t.v.) og Ray Rice giftet seg i mars. I et intervju med ESPN forteller hun at videoen av voldshendelsen i Atlantic City ikke fikk henne til å revurdere forholdet. Foto: REUTERS/Mike Segar
STÅR SAMMEN: Janay Rice (t.v.) og Ray Rice giftet seg i mars. I et intervju med ESPN forteller hun at videoen av voldshendelsen i Atlantic City ikke fikk henne til å revurdere forholdet. Foto: REUTERS/Mike Segar Vis mer

(Dagbladet): NFL-spilleren Ray Rice ble i september utestengt på ubestemt tid, etter at en video publisert på nettstedet TMZ viste at Rice slo forloveden i en heis på et hotell i Atlantic City. Suspensasjonen ble i går opphevet.

Selve hendelsen skjedde i 15. februar i år. I videoen kan man se at Ray Rice slår sin daværende forlovede, Janay. Hun faller bevisstløs om, og Rice drar henne delvis ut av heisen.

Hun kommer deretter til seg selv igjen, men blir sittende på gulvet. En sikkerhetsvakt og flere forbipasserende strømmer til, og noen hjelper henne til slutt med å reise seg opp.

I mars giftet paret seg.

Ønsket en forklaring Saken har vakt sterke reaksjoner i USA. Også Det hvite hus reagerte med avsky

Janay Rice har ikke uttalt seg om saken før den ble kjent. Før nå. I et intervju med ESPN forteller kona om hvordan hun reagerte da hun fikk se videoen.

- Videoen fikk meg ikke til å revurdere forholdet, men jeg ønsket en forklaring fra ham, sier hun til ESPN.

- Jeg spurte ham om hvorfor han etterlot meg på gulvet på den måten. Jeg spurte ham om hva han tenkte da han så meg ligge der bevisstløs. Han fortalte meg at han var i sjokk. Han sa han var livredd, fordi sikkerhetsvakta var der, sier hun videre.

Husker ikke På spørsmål om hva det gjorde med ham å se henne ligge der, skal han ha svart henne:

- Han sa at han tenkte «hva har jeg gjort?», sier hun.

Janay Rice sier hun ikke husker særlig mye av hendelsen.

SKANDALEVIDEOEN:  Videoen viser at Ray Rice slår sin daværende forlovede (nå kone) i en heis på et hotell i Atlantic City. Foto: AP Photo
SKANDALEVIDEOEN: Videoen viser at Ray Rice slår sin daværende forlovede (nå kone) i en heis på et hotell i Atlantic City. Foto: AP Photo Vis mer

- Det eneste jeg vet - og jeg kan ikke engang si at jeg husker det, for jeg kjenner bare til det gjennom hva Ray har sagt til meg - er at jeg fiket til ham og da slo han meg. Jeg husker ikke noe annet fra heisen, sier hun.

Hun forteller at hun var opprørt og sint rett etter hendelsen.

- Men jeg visste at dette var noe vi kunne komme oss videre fra, fordi jeg kjenner Ray. Jeg tenkte på datteren vår. Vi visste det kom til å kreve arbeid, og vi visste at vi måtte stå sammen i dette, sier hun.

Opphevet suspensasjonen Rice fikk først to kampers karantene da hendelsen ble kjent. Etter at videoen ble publisert, ble Ray Rices kontrakt avsluttet av Baltimore Ravens og han ble deretter utestengt av NFL på ubestemt tid.

Kort tid etter ble det hevdet at NFL hadde kjent til videoen allerede i april.

Rice fikk advokater til å se på saken, og fredag ble NFL nødt til å trekke suspensasjonen av spilleren.

I avgjørelsen står det at Rice verken har løyet eller villedet ledelsen da han opprinnelig fikk to kampers karantene, og at det derfor ikke var grunn til å gi en strengere straff da videoen ble publisert.

BEVISSTLØS:  I videoen ser man at Ray Rice forsøker å dra sin bevisstløse forlovede ut av heisen. Foto: AP Photo
BEVISSTLØS: I videoen ser man at Ray Rice forsøker å dra sin bevisstløse forlovede ut av heisen. Foto: AP Photo Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling