TAKKER FETTEREN: Fetteren til Eric Abidal var donor da franskmannen trengte en levertransplantasjon. Her viser spilleren sin takknemlighet med påskriften: «Takk, min fetter» under debutkampen etter det lange fraværet. Foto: EPA/TONI ALBIR/NTB scanpix
TAKKER FETTEREN: Fetteren til Eric Abidal var donor da franskmannen trengte en levertransplantasjon. Her viser spilleren sin takknemlighet med påskriften: «Takk, min fetter» under debutkampen etter det lange fraværet. Foto: EPA/TONI ALBIR/NTB scanpixVis mer

- Jeg spurte legene om de kunne putte meg i koma

Eric Abidal opplevde store smerter under kreftbehandlingen.

(Dagbladet): Franskmannen Eric Abidal (33) gjorde nylig comeback etter sin levertransplantasjon som følge av kreftsykdom. Barcelona-spilleren var borte fra fotballen i over ett år. Nå forteller han om hvordan det var å bære sykdommen.

- Jeg tenkte aldri på døden fordi jeg vet at Gud bestemmer, sier Abidal til den franske tv-kanalen TF1, gjengitt av Goal.

Han forteller om store smerter under behandlingen av kreftsykdommen.

- Jeg har lidd. Jeg husker en søndag da jeg ikke kunne bære smerten. Jeg spurte legene om de kunne putte meg i koma, sier Abidal.

Fetteren Gerard donerte bort deler av sin lever etter at det ble fjernet en svulst fra forsvarsspillerens lever.

- Vi snakket om en transplantasjon, men faktum er at jeg hadde fire eller fem operasjoner under en veldig kort periode. Jeg mistet 19 kilo. Etter den fjerde operasjonen fortalte legene meg at jeg hadde mye væske i magen, og de lurte på hvordan jeg kunne holde ut med smertene, sier Abidal.

En ekspert på transplantasjoner mente at Eric Abidal aldri ville komme tilbake på en fotballbane igjen.

- Det vil være veldig vanskelig, sannsynligvis umulig, for ham å komme tilbake, sa Rafael Matesanz til Marca da det ble kjent at han måtte gjennom en levertransplantasjon.