FIKK IKKE NOEN POENG: Landslagssjef Martin Sjögren stemte ikke på Ada Hegerberg som årets spiller i verden.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FIKK IKKE NOEN POENG: Landslagssjef Martin Sjögren stemte ikke på Ada Hegerberg som årets spiller i verden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Martin Sjögren om FIFA-kåring:

- Jeg stemte på de tre jeg mener er best i verden, og da gjorde jeg nettopp det

Mener Pernille Harder, Dzenifer Maroszan og Sam Kerr fortjente poeng i FIFA-kåring. Stemte ikke på Ada Hegerberg.

Brasilianske Marta vant FIFAs kåring av årets fotballspiller i 2017/18. Ada Hegerberg var blant tre nominerte til prisen, men nådde ikke opp på årets galla i London.

Landslagskapteiner, landslagssjefer og media står for stemmene, der du deler ut fem, tre eller ett poeng til forskjellige spillere. 25 prosent av vektleggingen kommer fra fansen.

Der kom det blant annet fram at Norges landslagstrener Martin Sjögren ikke ga noen poeng til Ada Hegerberg. I stedet ga han stemmene sine til Pernille Harder (fem poeng), Dzenifer Maroszan (tre poeng) og Sam Kerr (ett poeng).

- Jeg ble bedt om å stemme på de tre jeg mener er verdens beste, og da gjorde jeg det, sier landslagssjef Martin Sjögren til Dagbladet.

- Hvordan vil du rangere Hegerberg på lista?

- Jeg mener at Ada ikke er blant de tre beste i verden, men hun er et sted rett bak. Hun er innenfor topp ti, sier landslagssjefen.

Etter det Dagbladet kjenner til, hadde 100 av 141 landslagssjefer ikke Hegerberg på lista.

Landslagskaptein Maren Mjelde ga poeng til Harder (5), Maroszan (3) og Hegerberg (1).

Hegerberg takket som kjent nei til videre landslagsspill etter EM i fjor.

Modric vant

På herresiden var det Luka Modric som stakk av med den gjeveste prisen.

Dermed ble det den lille midtbanemannen som stakk av med prisen foran Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugal) og Mohamed Salah (Liverpool/Egypt).

I løpet av de siste månedene har Modric vunnet mesterligaen med Real (for tredje år på rad), tatt VM-sølv med hjemlandet og blitt kåret til verdens beste manlig fotballspiller.

Ronaldo hadde vunnet prisen de to siste årene. Det var første gang på ti år at ikke Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo vant kåringen.

Årets trenere

Nominert var også Hegerbergs lagvenninne i Lyon, Dzsenifer Marozsán.

På trenersiden ble det ikke uventet heder til mestertreneren Didier Deschamps, som ledet Frankrike til VM-gull 20 år etter at han vant som kaptein for hjemlandet.

Hegerbergs trener i Lyon, Reynald Pedros, vant prisen som årets trener på kvinnesiden.