BEVISST TYPE:  Er det noe Anne Rimmen (31) misliker så er det å presentere feil fakta på lufta. - Alle kan gjøre feil, men slurv er jeg ikke begeistret for. Foto: Nina Ruud
BEVISST TYPE: Er det noe Anne Rimmen (31) misliker så er det å presentere feil fakta på lufta. - Alle kan gjøre feil, men slurv er jeg ikke begeistret for. Foto: Nina RuudVis mer

- Jeg stiller nok ganske høye krav til meg selv

Men Anne Rimmen (31) bekymrer seg ikke over at andre kvinner synes kjæresten er kjekk.

(Dagbladet/ God torsdag): - Haddy og jeg har god kjemi og jobber veldig godt sammen.

Sportsøyeblikkene fra 2012 skal rulle over skjermen. Kvinnelige toppidrettsutøvere i aftenkjoler risikerer å få sine veltrente overarmer kommentert mens 14 priser skal drysses ut under årets idrettsgalla på Hamar. I år som i fjor står programlederne Haddy N'jie og Anne Rimmen på scenen.

- Vi tenker veldig likt om hva som er vår rolle under et slikt show. Vi skal lede en sending der idrettsutøverne og idretten skal spille hovedrollene. Det handler ikke om oss, sier Anne på det lille, nøkterne NRK-kontoret hun deler med kollegaen.

Blendende vakre Blendende vakre og profesjonelle. Lørdag kunne tv-seerne fått oppleve at de to skjønnhetene kom dansende inn på scenen. Koreografen syntes at dansende entré var en strålende idé. Men niks og nei.

- Min umiddelbare reaksjon var nei. Så kom Haddy på jobb og nektet. Hvis vi ikke er komfortable på scenen, kan vi ikke gjøre en god jobb.

Etter en lang direktesending føler hun seg ofte helt tom.

- Idrettsutøvere snakker ofte om «å være i sonen». Dette er en helt annen sone, men jeg er veldig fokusert. Det er også den eneste sammenlikningen jeg kan ta med idrettsutøvere, ler hun.

- Så, hvor mye trener du?

- Jeg prøver å trene to ganger i uka. Men så blir det ikke alltid to, noen ganger bare én. Og noen ganger null. Jeg hører hele tida folk som sier de får overskudd av å trene. Jo da, men man må også ha overskudd for å trene.

 VAKKERT PAR:  Haddy i knallblått og Anne i burgunder under fjorårets idrettsgalla.FOTO: NTB/Scanpix
VAKKERT PAR: Haddy i knallblått og Anne i burgunder under fjorårets idrettsgalla.FOTO: NTB/Scanpix Vis mer

- Er du aldri skikkelig nervøs under sendinger?

- Jo, ofte. Men det er forskjellige nerver. Den nervøsiteten jeg hadde da jeg var programleder for den første delfinalen i Melodi Grand Prix var ikke nødvendigvis gode nerver. Det var skikkelig hjertebank. Å stå på en scene foran mange mennesker var en ny greie for meg.

- Liker ikke slurv Som sportsanker i NRK er hun på direkten. I hele februar leder hun VM-sendingene som skal gå hver kveld.

- Jeg føler at jeg er bedre på direkten enn i opptak. Det er mer skjerpings.

Hun startet som reporter og fikk trening i intervjuteknikk og «speak».

- Jeg kan bli litt streng med nye folk der, de færreste kan bare sette seg rett inn i studio og legge på «speak». Man må faktisk øve, sier hun bestemt.

Kollegaene vet at bak det blendende smilet skjuler det seg en veldig bestemt person.

- Ja, jeg kan bli litt irritert over folk som ikke gjør jobben godt nok. Alle kan gjøre feil, men slurv er jeg ikke så begeistret for. Folk som ikke tar jobben sin seriøst.

Å snuble i ordene er ille. Men feil fakta er det verste hun vet. Hvis en reporter gir henne feil informasjon eller det kommer opp feilaktig resultat i fotballtabellen under sendingene, blir hun veldig irritert.

STILIG PAR: Anne Rimmen og Ailo Gaup, eks-motocrosskjører, har vært sammen i fire og et halvt år og er et ettertraktet par. Her på Gullruten.  FOTO: Eirik Helland Urke
STILIG PAR: Anne Rimmen og Ailo Gaup, eks-motocrosskjører, har vært sammen i fire og et halvt år og er et ettertraktet par. Her på Gullruten. FOTO: Eirik Helland Urke Vis mer

- Jeg er stort sett blid og positiv på jobben, men jeg har veldig sterke meninger om hvordan sendingene våre skal være.

- Er du perfeksjonist?

- Det tror jeg andre bør svare på. Men jeg fronter en sending og er opptatt av at alle skal levere. Jeg stiller nok ganske høye krav til meg selv, og forventer at de rundt meg gjør det samme. Men herregud, alle kan feile. Men jeg reagerer altså hvis noen tar for lett på det.

Støttende kjæreste Selv om hun får mye ros, er det lett å henge seg opp i negative kommentarer.

- Men jeg har ikke lyst til å lese om de kjipe tingene. Mange har veldig sterke meninger om folk de ser på tv. På sosiale medier er det en del folk som er ganske slemme.

Mest respons får hun fra venner og familien.

- Jeg har veldig gode og fine folk rundt meg som gir meg støtte, sier hun idet mobilen kimer.

- Der ringer moren min, sier hun og forsikrer at hun ringer tilbake.

- Mamma er veldig flink til å gi tilbakemeldinger. Men hun er kanskje litt vel positiv, smiler hun.

- Jeg stiller nok ganske høye krav til meg selv

- Hva med kjæresten?

- Ailo er veldig støttende, men han ser ikke alle sendinger. Det hadde jo nesten vært litt rart.

Han sjekket henne, eller? Ailo Gaup var den første som utførte baklengs salto med motorsykkel. Han har også funnet opp trikset «Underflip», han er to ganger verdensmester og har brukket 36 bein i kroppen. Hun påstår at det ikke var flørt i lufta første gang hun intervjuet ham.
- Nei. Jeg var bare innom Olympiatoppen og hadde veldig dårlig tid. Han hadde brukket en finger eller to, det var høsten 2007 hvor han ble verdensmester.

Neste gang skulle hun lage et forhåndsintervju.

- Da tror jeg at han hadde operert skulderen. Men det var flere måneder etter dette at vi tok opp kontakten.

- Hvem sjekket opp hvem?

- Så lenge du spør meg, sier jeg at det var ham. Siden han ikke er her, ler hun fornøyd.

- Hvorfor er dere en god match?

- Vi utfyller hverandre ganske godt og har ulike kvaliteter. Men på andre ting er vi ganske like, blant annet har vi ofte ganske lik humor. For meg er det viktig. Men det er vanskelig å sette ord på dette. Vi er nok begge egentlig ganske rolige og hjemmekjære.

Ikke sjalu Rekkehuset på Sagene i Oslo ble omtalt som «en av de får gjenværende trehusperlene langs Akerselva» i boligannonsen. Ailo har byttet ut motocrosskarrieren med egen superundertøykolleksjon.

SUPERANKER: Anne Rimmen mener selv at hun er best på direkten.  FOTO: Nina Ruud
SUPERANKER: Anne Rimmen mener selv at hun er best på direkten. FOTO: Nina Ruud Vis mer

- Jeg er veldig glad for at han ikke lenger er aktiv. Han har mistet gode venner i den idretten. Jo da, han har brukket en del bein i kroppen, men det kunne ha gått mye verre, sier hun.

- Hvordan er det å være sammen med en fyr som mange synes er veldig «hot»?

- Det er jo hyggelig at folk er enig med meg da, smiler hun.

- Det tenker jeg egentlig veldig lite på. Jeg tenker jo ikke på ham sånn. Han er kjæresten min. Jeg er ikke så bekymret for om andre damer synes han er fin.

Han blir visstnok heller ikke irritert av oppmerksomheten hun får.

- Jeg tror vi er ganske trygge på hverandre. Det er ikke noe drama. Og vi har vært sammen i noen år nå. Fire år. Nei, fire og et halvt år er det blitt, sier hun.

Profilert par Fotografene knipser iherdig når paret dukker opp på motevisninger. De er et profilert par, men hun tenker lite på «den biten».

- Det er veldig mange røde løpere som man kunne ha gått på. Vi går bare hvis det er gøy eller hvis vi støtter venner og bekjente.

Hun veier ordene om privatlivet.

TETT PÅ:  Jammen holder ikke stesøster Marte Stokstad til på nabokontoret for tida. FOTO: Nina Ruud
TETT PÅ: Jammen holder ikke stesøster Marte Stokstad til på nabokontoret for tida. FOTO: Nina Ruud Vis mer

- Jeg har en jobb hvor jeg er synlig, og jeg har ikke lyst til at folk skal bli lei av trynet mitt. Og Ailo er generelt veldig lite glad i røde løpere.

Blålilla, sjokkrosa og andre sterke farger er stilen hennes. Antrekkene hennes henger på NRKs kostymelager ved siden av de elegante dressjakkene til Nina Owing og MGP-glamourkjolene til stesøster Marte Stokstad.

- Her er kjolene som Anne og Haddy brukte i fjor. De er tynn, tynn ull. Poenget var at skjørtet skulle falle tungt, sier stylisten Susanne Hoftun og viser fram den burgunder og knallblå kjolen.

Stylisten hjelper NRK-profilene med klær, sminke og hår.

- Susanne kjenner meg veldig godt og er blitt ei god venninne, sier Anne.

- Anne er en takknemlig person å style. Hun har klare meninger, sier Susanne.

Fjerner tattoo Nesten plettfri. Da hun fylte 30 bestemte hun seg for å fjerne tribal-tatoveringen som snirkler seg rundt foten og ned på vristen. Det var da hun studerte journalistikk i Australia at hun skaffet seg tatovering.

- Jeg var bare veldig lei. Jeg ser den jo hver dag, og jeg liker den ikke, sier hun.

Sju laserbehandlinger er gjennomført. Flere gjenstår. Huden blir «boblet» og må rekke å fornye seg mellom behandlingene, forklarer hun.

- Jeg kommer neppe til å ta flere tatoveringer. Da jeg hadde OL-sendinger i London brukte jeg ofte sandaler. Da ble faktisk tatoveringen sminket bort, sier hun fornøyd.
• Artikkelen sto første gang på trykk i God torsdag 10. januar 2013

Men selv Anne Rimmen har fått en liten ripe i lakken, en mild reklame-refs av programdirektøren i NRK, fordi hun sendte en begeistret twittermelding om kjærestens superundertøyskolleksjon - og ble oppdaget av Dagbladet .

- Du, jeg vil ikke kommentere den saken.

- Mener du at det var en hysterisk overreaksjon?

- Nei, det synes jeg ikke. Det man skriver på Twitter er synlig, slik er det jo. Jeg må være ekstra forsiktig med hva jeg sier og gjør, fordi jeg er synlig.o

KNALLFARGER:Kongeblått og andre sterke farger er hennes varemerke. FOTO: Nina Ruud
KNALLFARGER:Kongeblått og andre sterke farger er hennes varemerke. FOTO: Nina Ruud Vis mer