«Jeg sto foran speilet og endte opp sånn»

SAITAMA (Dagbladet): Her ser du resultatet av Ronaldos lek med barberhøvelen foran speilet søndag ettermiddag. - Jeg prøver ikke å konkurrere med David Beckham når det gjelder den kuleste VM-sveisen - det bare ble sånn, gliser den store Brasil-stjerna.

Og sånn er altså en trekant med hår. Og ingen ting annet. Frambarbert i et muntert øyeblikk. Og utgangspunktet for den nye sveisen - som i likhet med Beckhams mohikaner-variant sikkert også vil bli mote blant fotballgale og idoliserende japanere - var å få spenningen ut av kroppen.

Ronaldo trengte rett og slett å leke litt med seg sjøl.

- Da jeg sa at jeg ville finne på noe for å overgå Beckham var det bare en fleip, sier Ronaldo. - Jeg prøver ikke å ta hans plass. Og frisyren har ingen mening - den symboliserer verken en satan-sekt eller noe annet.

- Jeg sto bare foran speilet og endte opp sånn

Brasiliansk lårhysteri

Hysteriet rundt Ronaldos lårproblemer de siste dagene var en av grunnene til at han gikk løs på håret. Han trengte rett og slett noe annet å tenke på. Og da han trente på morgendagens semifinale-stadion i går kveld japansk tid, begynte han veien tilbake.

Skråsikker på at han rekker Tyrkia-kampen.

- Jeg har spilt for mange kamper etter at jeg kom tilbake, sier Ronaldo. - Som alle vet var jeg jo ikke i stand til å spille fotball på et par år. Og derfor har belastningen blitt for stor. Det er derfor denne skaden har oppstått.

Instruksen fra det brasilianske legeteamet i går var lett trening uten noen form for rykk i løpingen. Det gikk smertefritt - Ronaldo var en blid og lettet kar etterpå. For det eneste han tenker på er å vinne VM.

Og å revansjere det smertefulle 0-3-nederlaget for Frankrike i finalen for fire år siden.

Tenker bare VM-gull

- Jeg tenker ikke så mye på å bli toppscorer, sier mannen som topper lista med fem mål sammen med lagkamerat Rivaldo og Tysklands Miroslav Klose. - Jeg vil bare score så mange mål som mulig for å hjelpe Brasil til VM-tittelen. For det er det alt handler om - ingen ting annet.

- VM-gullet er det desidert viktigste i mitt liv akkurat nå.

Og derfor vil Ronaldo gi alt. Absolutt alt uten tanker på å spare seg. Og derfor vil han også kjøre opp intensiteten noe på dagens trening. For å være skarp og klar til i morgen.

- Jeg skal komme tilbake med alt jeg har når vi møter Tyrkia, sier han. - Det er fortsatt god tid, og jeg er ikke bekymret.

Men hva med sveisen? Tar han med seg den også ut på banen til semifinalen?

Kona vet ingen ting

- Kanskje har jeg håret der på onsdag også - kanskje ikke, smiler Ronaldo like lekent. - Jeg lurer litt på hva kona mi sier. For hun har ikke sett det, og ikke har jeg fortalt henne det heller. Jeg har rett og slet ikke tatt sjansen.

Kona er den italienske modellen Milene Domingues. Hun sitter visstnok hjemme i Milano sammen med lille Ronald. Som fikk volsdomt mye oppmerksomhet da 60 utvalgte japanske skolebarn møtte Ronaldo i et TV-show søndag kveld.

- Jeg er veldig glad for at de er så interesert i Ronald. Det betyr veldig mye for meg, sier Ronaldo.

Det største han har opplevd i VM så langt er seieren over England. Og - den vil være like stor den dagen Ronaldo gir seg som fotballspiller.

- Når min historie skrives, vil seieren over England være et av de største øyeblikkene, sier han. - Det var en meget viktig kamp, en kamp vi snudde mot et meget godt lag og en kamp som betydde mer enn noen aner for brasiliansk fotball. For vi fikk ro etter den kampen - og veldig stor tro.

- Nå vet vi at vi kan bli verdensmestere, sier Ronaldo.

BEDRE MED BALL: Ronaldos ferdigheter med barberhøvelen står ikke helt i stil med ballkunstene hans. På treninga på Saitama stadion i går var brasilianeren i godt humør og spøkte med Edmilson. - Nå vet vi at vi kan bli verdensmestere, sier Ronaldo.