Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg sto med lua i handa i fire år

Kjersti Grini er tilbake i godt gammelt slag. På gårsdagens landslagssamling gestikulerte og dirigerte kapteinen i kjent stil. Nå oppfordrer hun alle jentene til å ta ansvar slik at Norge når lengst mulig i Italia-VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvitløken må knuses med hånda. Slik.

- Tomatene skal kuttes, men vær forsiktig, jenter: knivene er veldig skarpe, forklarer mesterkokken Gino Valente.

Det dufter Italia på kjøkkenet til Gino Valente - eller er det hvitløk det lukter?

Håndballjentene følger nøye med når mesterkokken forklarer hvordan den italienske maten skal tilberedes, og jentene er tydelig oppglødd over å være på matkurs. I går kveld fikk de den første smaken av Italia, og forventningspresset stiger for hver dag som går. Seks dager gjenstår til VM i Italia braker løs, men sjefen sjøl, Kjersti Grini, er mer avslappa enn tidligere.

- Det er mange på laget som spiller sitt første VM. Men det at de er usikre og mangler rutine, må de glemme nå. Vi må alle slippe ned skuldrene, og tørre å stole på oss sjøl. Det er viktig å ha det gøy på banen, mener Grini.

Men det har ikke alltid vært slik at håndballveteranen har visst hva hun sto for og sagt det hun mente. Selvsikkerhet og åpenhet har tatt tid å bygge opp. Med ni mesterskap bak seg, vet hun hva hun går til i Italia. Men 30-åringen vil ikke at nykommerne skal sitte igjen med samme følelsen etter mesterskapet som hun ofte hadde i begynnelsen av sin landslagskarriere.

Ny giv

- Jeg sto med lua i handa i fire år og hadde det kjempekjedelig på samling. Det var skikkelig kjipt å ha følelsen av å spille godt i serien, svakt i mesterskap og godt i serien igjen etterpå. Dette fordi jeg ikke turte å si ifra. Men ingen fortalte meg det heller, sier Grini til Dagbladet.

SJEF: Kjersti Grini forteller Janne Tuven hva hun skal gjøre. Landslagstrener Marit Breivik følger med fra sidelinja.Foto: BJØRN LANGSEM
SJEF: Kjersti Grini forteller Janne Tuven hva hun skal gjøre. Landslagstrener Marit Breivik følger med fra sidelinja.Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Danmarksproffen sto over håndballjentenes turnering i Norge på grunn av influensa. Men nå er hun tilbake for fullt, og det kan virke som treningspausen har gjort godt.

- Dette er kjempegøy. Det er rett før vi skal i gang, og jeg er så frisk som jeg kan bli, medgir Grini.

På gårsdagens trening tok 30-åringen ansvar. Landslagsveteranen dirigerte spillet, og påpekte feil hun hadde sett på tv fra de siste kampene.

- Jeg tar tak i de tingene jeg føler må til for at vi skal heve oss. Det er min jobb, og jeg må ta ansvar, sier hun.

Suksessoppskrift

På kjøkkenet virker Kjersti Grini litt usikker. Mens de andre jentene jobber iherdig med sine arbeidsoppgaver, er 30-åringen mest interessert i å prøvesmake. På den andre sida av bordet står trener Marit Breivik. Hun har full fokus på å skille eggehviten fra plommen. Det virker som hun har full kontroll, men har hun suksessoppskriften klar for laget i VM?

- Den blir til underveis, men det er bra ingredienser i laget. Det vi har gjort så langt er veldig positivt. Vi vil bruke de siste dagene til å skape en sterk lagfølelse og trygghet i gruppa, forklarer Breivik.

- Og hvem vinner VM?

- Det er mange gode lag, med god fysikk og teknikk. Det er nok de taktiske valgene som vil bli avgjørende. Det handler om å være til stede og holde konsentrasjonen, og ikke la seg vippe av pinnen hvis alt ikke går etter planen, mener den rutinerte håndballtreneren.

Snart er maten klar, og håndballjentene venter spent på den lekre italienske maten. Men selv om primærbehovene må dekkes, er det meste av tankevirksomheten rettet mot VM.

- Jeg håper på medalje. Det er rått å forvente gull når vi har ni debutanter på laget. Men hvis alt klaffer, så er det ikke usannsynlig at vi vinner, sier Kjersti Grini.

SJEF: Kjersti Grini forteller Janne Tuven hva hun skal gjøre. Landslagstrener Marit Breivik følger med fra sidelinja.Foto: BJØRN LANGSEM
Hele Norges coronakart