- Jeg sto på standplass og tårene rant

Magdalena Forsberg.

FORTELLER: Magdalena Forsberg. forteller at hun tok sine første VM-gull på 90-tallet mens mora var syk og hadde fått kreft. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FORTELLER: Magdalena Forsberg. forteller at hun tok sine første VM-gull på 90-tallet mens mora var syk og hadde fått kreft. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Magdalena Forsberg (48) var verdens beste skiskytter i sin glansperiode. Hun vant seks VM-gull - det første i 1997.

I et intervju med svenske Expressen forteller hun om den tunge stunden før gjennombruddet. Hennes mor ble rammet av kreft rett før VM i Slovakia. Beskjeden fikk Forsberg selv midt i oppkjøringen til mesterskapet - to måneder før startskuddet.

- Det var forferdelig. Da jeg fikk vite det klarte jeg ikke fokusere på noen ting. Jeg sto på standplass og tårene rant da jeg egentlig skulle konkurrere, sier Forsberg til avisa.

Forsberg klarte likevel å prestere i VMet. Hun endte opp med to gull i 1997.

Samtidig gikk mora gjennom strålebehandling.

- Jeg tenkte at dersom jeg presterte ble også mamma glad. Det kunne få henne til å føle seg bedre og hjelpe henne i prosessen. Jeg tror det er viktig å føle seg bra mentalt og at det også hjelper rundt sykdommen, sier Forsberg.

Svensken kom hjem med to gull fra mesterskapet som ble en følelsesladd affære.

- Mamma ville at jeg skulle komme meg gjennom det. Vi var alltid åpne og snakket om alt mulig. Det var ikke tale om at jeg skulle bli hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer