JOBBET OG SLEIT: Norges spiss Marcus Pedersen la ned et stort arbeid på topp til tross for at han ikke var sist på noen av de fem norske målene. Her presser han keeper Ali Ahamada og Eliaquim Hans Mangala til feilen som ga Jo Inge Berget muligheten til å lobbe inn 5-1. 
Foto: ERLEND AAS / NTB SCANPIX
JOBBET OG SLEIT: Norges spiss Marcus Pedersen la ned et stort arbeid på topp til tross for at han ikke var sist på noen av de fem norske målene. Her presser han keeper Ali Ahamada og Eliaquim Hans Mangala til feilen som ga Jo Inge Berget muligheten til å lobbe inn 5-1. Foto: ERLEND AAS / NTB SCANPIXVis mer

- Jeg sto på topp og tenkte «hva f... skjer nå?»

U21-gutta om nesten-ulykken.


DRAMMEN (Dagbladet): Norge U21 - Frankrike U21 5-3, sammenlagt 5-4.

Norge hadde kjørt over de franske favorittene i 80 minutter, men så holdt det på å gå helt galt. Alexandre Lacazette gjorde 5-2 seks minutter før slutt. Så ble han utvist for å skalle Harmeet Singh, men like etter gjorde Antoine Griezmann 5-3.

Det var tre minutter igjen pluss tillegg. Ett fransk mål til ville snudd hele situasjonen på hodet - Frankrike ville gått til EM på bortemålsregelen.

- Jeg tenkte på det da jeg var på topp der: «Hva faen er det som skjer nå?» sier Norges spiss Marcus Pedersen til Dagbladet.

- Fikk du lyst til å løpe ned og hjelpe til bakerst?

- Nei, jeg fikk egentlig ikke det heller. Men det kunne jo ikke skje at vi slapp inn ett til, sier Pedersen.

- Full kontroll Også Håvard Nordtveit, som spilte fordi han var suspendert fra a-laget, sier han hadde følelsen at det «ikke kunne skje».

- Vi hadde full kontroll. Litt nerver hadde vi jo, det må jeg jo være ærlig å si. Men jeg tenkte at vi har gjort en så god kamp - vi går ikke på trynet nå. Og det gjorde vi jo ikke, sier Nordtveit.

For Norge hadde lagt grunnlaget med en fantastisk første halvtime. Det sto 3-0 etter 26 minutter, og det var knapt noen som trodde det de så på Marienlyst. Aller minst det franske laget.

SVAR TIL KRITIKERNE: - Det var mye pepper i fjor, sier Jo Inge Berget. Her feires hans 5-1-scoring mot Frankrike i går. Foto: ERLEND AAS / REUTERS / NTB SCANPIX
SVAR TIL KRITIKERNE: - Det var mye pepper i fjor, sier Jo Inge Berget. Her feires hans 5-1-scoring mot Frankrike i går. Foto: ERLEND AAS / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

- Du ser jo på dem etter 3-0, at de lurer på hva som skjer. Det er kaldt, det er et helvete og de er i Norge. Det er klart du ser på gutta at de ikke liker det, sier Jo Inge Berget, som storspilte for Norge.

- Vi hadde et godt resultat fra Frankrike. Vi trengte ett mål for å få ekstraomganger. At vi hopper på dem og dunker inn tre mål etter drøyt tjue minutter - de fikk seg nok en støkk da. De klare å hente seg litt inn, men jeg føler vi kjører over dem under hele kampen.

Tomme tønner I fjor var det mange kommentatorer og eksperter som var sterkt kritiske til arbeidet på yngre landslag. Kjetil Rekdal mente blant annet at de gode spillerne ikke fikk bruke ferdighetene sine.

- Det var mye pepper i fjor på dette laget. Vi gjorde det ikke så bra som vi burde. Det har vi tatt tak i både spillere og trenere og har dratt i samme retning. Det har vi vist gjennom kvaliken, at vi bare har blitt bedre og bedre, sier Berget.

Også trener Per Joar Hansen benyttet anledningen til å sende en liten melding til kritikerne.

- Hvis disse tomme tønnene som skrangler mest uttaler seg nå, lurer jeg på hva de sier i morgen, for i perioder er det propagandafotball utpå der, sa «Perry» etter seieren mot Frankrike i går.