«Jeg stoler ikke på Mario. Ingen stoler på Mario.»

Mancini håper Balotelli snart vokser opp etter nye sprell.

IKKE TIL Å STOLE PÅ: City-manager Roberto Mancini sier han aldri kommer til å stole på Mario Balotelli.Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB scanpix
IKKE TIL Å STOLE PÅ: City-manager Roberto Mancini sier han aldri kommer til å stole på Mario Balotelli.Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB scanpixVis mer

Manchester City - Sunderland og øvrige engelske kamper direkte i fotballstudio fra kl. 16.00.

(Dagbladet): Roberto Mancini disponerer en spisskvartett til over én milliard kroner i anskaffelseskostnad. Likevel går Manchester City helgens serierunde i møte med et aldri så lite offensivt problem:

Klubbens toppscorer og rekordkjøp Sergio Agüero har pådratt seg en skade Mancini omtaler som idiotisk, mytteristen Carlos Tevez er fortsatt langt unna å holde 90 minutter og knapt spiselig hos manager så vel som lagkamerater og supportere, Edin Dzeko er bare en blek skygge av seg selv og Mario Balotelli er, ja, nettopp Mario Balotelli.

Denne uka fikk fotballverdenen nok en påminnelse om at den italienske 21-åringen er full av besynderlige påfunn og innfall da han uanmeldt kom inn og avbrøt seansen hvor Andrea Stramaccioni ble presentert som midlertidig Inter-trener i Milano.

Selv om episoden var uskyldig nok og gjensynsgleden sikkert stor for både Balotelli og Inter-folket, er det på betimelig å sette spørsmålstegn ved hva i all verden han gjorde hjemme i Italia på en tirsdag mellom to serierunder når arbeidsgiveren hans kjemper en innbitt gullstrid mot byrival Manchester United.

- I stand til alt Det gjorde også engelske journalister under gårsdagens pressekonferanse med Mancini på Citys treningsanlegg i Carrington, og svaret de fikk var av den ærlige sorten:

- Jeg stoler ikke på Mario. Ingen stoler på Mario, erkjente Mancini, ifølge Press Association.

Det er ingen som bestrider Balotellis evner på fotballbanen så lenge hodet er på rett plass, ei heller Mancini, men italieneren innrømmer at landsmannens uforutsigbare natur sliter på ham.

- Han er en toppspiller som er i stand til å gjøre alt. Han kan finne på å score to mål mot Arsenal i neste uke, men han kan like gjerne ende opp med å pådra seg rødt kort. Han har gjort det bra til nå, og han kan bli en viktig mann for oss i de siste åtte kampene. Men å stole på ham? Aldri!, sier Mancini.

- Må bli voksen City-troppen hadde riktignok fått innvilget et par fridager i begynnelsen av uka, så Balotelli brøt ingen disiplinære regler denne gangen. Selv om Mancini ikke har mulighet til å sanksjonere ham, gir han tydelig uttrykk for at han hadde sett Balotelli brukte fritida si bedre.

- Jeg kan ikke gi ham husarrest i to dager. Forhåpentligvis kommer dagen når han skjønner hva han bør gjøre når han har to dager fri. Jeg håper han blir voksen, fordi han trenger å skjønne at dette er jobben hans. Han må trene og hvile, men han er fortsatt ung, sier City-sjefen.

UFORSIKTIG MED ISSPRAYEN: Engelske medier skriver at Sergio Agüeros skade er forårsaket av en reaksjon på bruk av isspray.Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB scanpix
UFORSIKTIG MED ISSPRAYEN: Engelske medier skriver at Sergio Agüeros skade er forårsaket av en reaksjon på bruk av isspray.Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB scanpix Vis mer

Balotelli er uansett det beste alternativet Mancini har til rådighet foran ettermiddagens møte mot Sunderland på Etihad Stadium når alternativene heter Dzeko og Tevez.

Isspray Etter en lovende innledning på sesongen, har det stoppet fullstendig opp for Dzeko, som bare har scoret fem ganger på de 25 siste kampene - ingen på de siste seks. Og Tevez har såvidt kommet i gang igjen etter et opphold fra trening og kamp på nærmere et halvt år.

Skaden til Agüero framstår som et mysterium, og Mancini legger lokk på hva som har skjedd til sesongen er over. Argentineren måtte også stå over mot Stoke forrige helg, så skaden må ha oppstått i etterkant av kampen mot Chelsea.

- Jeg er virkelig skuffet over det som skjedde i forrige uke. Det skal være umulig å miste en spiller på grunn av noe så idiotisk. Jeg skal fortelle dere hva som skjedde når sesongen er ferdigspilt. Det jeg kan si er at det ikke skjedde hjemme, det skjedde her (på treningsfeltet) og at det ikke involverte noen andre spillere, sier Mancini.

LANGT UNNA: Carlos Tevez er ennå ikke i stand til å spille 90 minutter i Premier League.Foto: EPA/LINDSEY PARNABY/NTB scanpix
LANGT UNNA: Carlos Tevez er ennå ikke i stand til å spille 90 minutter i Premier League.Foto: EPA/LINDSEY PARNABY/NTB scanpix Vis mer

Flere britiske medier, deriblant The Guardian, skriver at det dreier seg om en voldsom reaksjon på bruk av isspray. Agüero skal etter sigende ha fått brannsårblemmer og hele foten har hovnet opp.

Kompany tilbake Om City sliter med spissalternativene, er skadesituasjonen defensivt i ferd med å lysne.

Kaptein Vincent Kompany har vært ute i flere uker med en skade i leggen, men er sannsynligvis tilbake mot Sunderland. Midtstoppermakker Joleon Lescott er imidlertid stadig på sidelinja med en hofteskade.

TØRKE: Edin Dzeko spiller uten selvtillit etter bare fem mål på de siste 25 kampene.Foto: EPA/LINDSEY PARNABY/NTB scanpix
TØRKE: Edin Dzeko spiller uten selvtillit etter bare fem mål på de siste 25 kampene.Foto: EPA/LINDSEY PARNABY/NTB scanpix Vis mer