RØRT TIL TÅRER: Dag Solheim ble møtt av rødt og hvitt på byens bruer i dag tidlig. Foto: FFK/Scanpix
RØRT TIL TÅRER: Dag Solheim ble møtt av rødt og hvitt på byens bruer i dag tidlig. Foto: FFK/ScanpixVis mer

- Jeg stoppet i en busslomme og begynte å gråte

500 FFK-vimpler fikk vaie i bare to-tre timer.

• Fotballstudio: Siste tippeligarunde søndag kl. 18

(Dagbladet): Fra kl. 05 i dag tidlig ble Fredrikstad by mer og mer rødhvit.

Supporterklubben Plankehaugen rykket inn ved byens innfartsårer og startet aksjon FFK-vimpel.  Totalt fikk 500 vimpler og flagg vaie i vinden, i anledning Fredrikstad FKs nedrykkskamp mot Molde hjemme søndag.

Tidligere Canal Plus-vert og FFK-patriot Dag Solheim forteller om en sterk opplevelse på morgenkvisten.

- Jeg var ute kl. 05 da jeg kjørte over Fredrikstad-brua pyntet med flagg og vimpler i FFKs farger. Jeg måtte stoppe i en busslomme. Jeg begynte å gråte, så vakkert var det. Det er flere som reagerte som meg, vi kjørte gjennom en flaggborg for byen og laget vi er glad i, sier Solheim til Dagbladet.

Tårene triller Solheim er også webansvarlig for FFKs nettside og forteller at reaksjonene har vært mange og ensidig overstrømmende.

TRENGER SEIER: FFK-trener Trond Amundsen er glad for at også supporterne satser litt ekstra før avspark mot Molde søndag. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TRENGER SEIER: FFK-trener Trond Amundsen er glad for at også supporterne satser litt ekstra før avspark mot Molde søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Folk har kontaktet oss på sms, de kjente tårene trille. Det er også folk som ikke bryr seg så voldsomt om fotball. Det er jo vakkert, at man klarer å røre noen slik.

Vimplene på fire av byens bruer fikk bare henge i et to-tre timer. Byens veivesen mente dekorasjonen var en fare for trafikken.

- Vi må bøye oss for lovverket, hvis det anses som trafikkfarlig, sier Solheim.

Det var supporterklubben Plankehaugen som gjennomførte vimpelaksjonen, og styremedlem Jan Erik Olsen forteller at responsen var enorm.

- Det var surt at vi måtte ta dem ned, folk var strålende fornøyde. Det var tuting og vinking, og da vi tok ned vimplene så lurte folk på hvorfor. Samtidig forstår vi veivesenet, vi hadde ikke søkt. Når de får klager må de reagere, og vi var kjappe med å ta alt ned, sier Olsen til Dagbladet.

Plankehaugen tror nå på fulle tribuner søndag, når laget kjemper for livet mot nedrykk mot seriemesterne Molde.

Gledestårer - Vi ville vekke folk til å møte opp på stadion, og jeg tror vi er i ferd med å lykkes. Jeg tror det blir årsbeste søndag, sier Olsen.

Solheim er overbevist om at FFK igjen rører supporterne på en god måte når sesongen avsluttes søndag kveld.

- Jeg håper det blir gledestårer, at vi har greid å beholde plassen når klokka er kvart på åtte. Vi må gjøre jobben vår og vinne. Tapet er av de tre lagenee foran så er vi minimum på kvalikplass. Jeg har stor tro på det, sier Solheim.

FLAGG VAIER: FFK-supporterne i Plankehaguen mobiliserte med 500 flagg i byen, men de fikk bare henge i noen timer. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FLAGG VAIER: FFK-supporterne i Plankehaguen mobiliserte med 500 flagg i byen, men de fikk bare henge i noen timer. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

FFK-trener Trond Amundsen har fått med seg fansens mobilisering.

- Supporterne våre har vært fantastiske hele sesongen. Jeg ser ikke på det som et press at de mobiliserer litt ekstra nå, men heller det at det er enighet om at alle legger litt ekstra i denne kampen, sier Amundsen til NTB.