- Jeg støtter Petter!

Skilandslagets sprinttrener Arild Monsen og den meriterte skitreneren Steinar Mundal mener gårsdagens nyhet om Petter Northug kan oppsummeres med ett ord:- Trist.

STØTTER PETTER: Steinar Mundal kjenner Petter Northug godt etter et langt liv i langrennsmiljøet. Han er tydelig på at han støtter Northug. Bilde: NTB Scanpix
STØTTER PETTER: Steinar Mundal kjenner Petter Northug godt etter et langt liv i langrennsmiljøet. Han er tydelig på at han støtter Northug. Bilde: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Trist, rett og slett trist.

Stort mer ønsket ikke skilandslagets sprinttrener Arild Monsen å si da Dagbladet kontaktet ham lørdag formiddag. Treneren fra Molde har hatt mye å gjøre med Northug siden trønderen slo gjennom som skiløper med to gullmedaljer under NM i Kongsberg i 2006. Seinere har Monsen trent Northug gjennom flere år på det norske skilandslaget.

Monsen påpeker at han ikke ønsker å si stort om saken på nåværende tidspunkt, men han legger til:

- Jeg håper han kommer seg over denne smellen og får ordentlig hjelp.

Torsdag kveld ble Northug stoppet av politiet etter å ha kjørt i 168 km/t i en 110-sone. I tillegg ble det gjort funn av kokain i leiligheten hans. Tidligere samme dag var Petter Northug barneinstruktør på en sommerskiskole i Trysil. Trysil Sommerskiskole arrangeres årlig for langrennsløpere, skiskyttere og kombinertløpere født mellom 2002 og 2009. I år har blant andre Johannes Høsflot Klæbo, Hans Christer Holund og Petter Northug vært instruktører på skiskolen.

Northug var instruktør ved skiskolen torsdag 13. august - samme dag som han ble tatt for råkjøring og narkotikabeslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer