FERDIG I KIL: Per Brogeland, her på kontoret, har fått sparken i Kongsvinger.
FERDIG I KIL: Per Brogeland, her på kontoret, har fått sparken i Kongsvinger.Vis mer

- Jeg stusset litt da Tom Nordlie var på trening her, den dagen jeg var borte

Per Brogeland har fått sparken i Kongsvinger.

(Dagbladet): Kongsvinger har gitt trener Per Brogeland sparken som hovedtrener i dag, melder klubben på sin hjemmeside. Inntil videre er Øivind Eide vikartrener.

- Styret og sportslig ledelse skal jobbe intenst med å få på plass en ny trener, skriver Kongsvinger.

I dag holdt klubben pressekonferanse på Gjemselund der de redegjorde for situasjonen.  Ifølge lokalavisa Glåmdalen er Tom Nordlie en av de heteste kandidatene til å overta for Brogeland. Nordlie er derimot ikke tilstede på pressekonferansen på Gjemselund.

Styrets nestleder Hans Einar Holth påstår at de ikke har vært i kontakt med Nordlie om trenerjobben, og at arbeidet med å finne ny trener til Kongsvinger starter i dag. Likevel uttrykker eks-trener Brogeland at han ble overrasket over at Tom Nordlie allerede har vært på Kongsvinger-trening.

- Jeg stusset litt da Tom Nordlie var på trening her, den dagen jeg var borte, sier Per Brogeland på pressekonferansen ifølge kil.no.

- Men jeg tror ikke det har vært et spill fra KIL sin side. Jeg har tillit til styret, og jeg tror de har gjort det på en ryddig og riktig måte.

Spillerne fikk beskjed før dagens økt om at Brogeland ikke lenger er sjef. Årsaken er manglende poeng. KIL er nummer 11 i Adeccoligaen, bare to poeng over nedrykksstreken.

Brogeland selv er uenig i avgjørelsen.

- Slik er dette yrket. Det er en risikojobb. Jeg er uenig i oppsigelsen, jeg er uenig, men jeg må ta det til etteretning, sier Brogeland til Kil.no.