- Jeg svarer ikke på dem, for det vil jeg ikke tenke på under EM

Veronica Kristiansen (24) om masete agenter.

NY NORSK STJERNE: Veronica Kristiansen har fått sitt store landslagsgjennombrudd denne sesongen, og nærmer seg sin aller første internasjonale seniormedalje. Neste år forsvinner hun trolig til proffspill i utlandet også. Henvendelsene er begynte å bli mange.
NY NORSK STJERNE: Veronica Kristiansen har fått sitt store landslagsgjennombrudd denne sesongen, og nærmer seg sin aller første internasjonale seniormedalje. Neste år forsvinner hun trolig til proffspill i utlandet også. Henvendelsene er begynte å bli mange. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Norge - Ungarn, klokka 20.30

DEBRECEN (Dagbladet): Ikke noe galt sagt om Glassverket. Drammens-klubben er det eneste laget som har heng på suverene Larvik i eliteserien hjemme i Norge, etter en fantastisk høstsesong.

Men de skal lykkes med mye om de skal klare å beholde klubbens juvel - og landslagskomet - Veronica Kristiansen utover den kontrakten som utløper til våren.

Nøkkelspiller Ikke fordi klubben ikke er god nok eller interessant nok. Men trykket utenfra er blitt stort, og det vokser nesten for hver gang «Vikki» ikler seg den norske landslagsdrakten.

Tre utespillere har spilt mer enn Vikki så langt i EM. Det sier det meste om tilliten landslagssjef Thorir Hergeirsson har til Glassverket-jenta. I forsvar danner hun et ferskt, men meget lovende midtforsvar sammen med Ida Alstad, og i tillegg har hun notert seg for 16 goaler på 32 avslutninger.

Flere profftilbud I bare sitt andre mesterskap for Norge er hun allerede blitt en nøkkelfaktor både framover og bakover.

Slikt anerkjennnes og registreres.

Agentene har allerede skrudd på sjarmen overfor Mjøndalen-jenta.

- Jeg har ingen fast agent, men de maser om profftilbud hele tiden nå.

- Også nå under EM?

- Jaja. Jeg får mange e-poster. Men jeg svarer ikke på dem, for  det vil jeg ikke tenke på under EM, sier Veronica Kristiansen til Dagbladet.

Klare prioriteringer Men på et tidspunkt må bakspilleren ta interessen innover seg. Hun innser at det kan bli mye å ta stilling til på nyåret.

- Det som blir viktig for meg i framtiden blir å få spille internasjonale kamper i løpet av sesongen, utenom landslaget. Det vil være avgjørende om jeg eventuelt skal bytte klubb etter sesongen. Jeg har lyst til å spille i Champions League, sier hun.

Kristiansen var med i VM-troppen i fjor, men dette europamesterskapet er det første hvor hun har tatt steget opp som en viktig norsk landslagsspiller.

KJENT POSITUR: Veronica Kristiansen etter en av sine 16 scoringer så langt i EM.
KJENT POSITUR: Veronica Kristiansen etter en av sine 16 scoringer så langt i EM. Vis mer

- Det er godt å kjenne på at jeg henger med blant de beste internasjonalt. Men jeg føler også at det bor mer inni meg som jeg ikke har fått ut ennå.

- Ikke funnet oppskriften - Hvordan skal du få ut det?

- Det har jeg ikke helt funnet oppskriften på ennå, men det kommer, forsikrer hun.

Det bugner av medaljegrossister i den norske EM-troppen, men Veronica Egebakken Kristiansen er en av seks jenter i troppen som ikke har medalje i EM, VM eller OL fra før.

- Kjempesulten Det har hun veldig lyst til å gjøre noe med allerede i år.

- Jeg er kjempesulten på medalje, selvfølgelig. Det er jeg. Vi har nådd et viktig delmål med semifinale, så det har vært et bra mesterskap for oss så langt, sier hun.

Naturligvis var det ting å trekke på i oppgjøret mot Polen mandag. «Vikki» gikk fem på i forsvar flere ganger i førsteomgangen, men reiste seg, i likhet med resten av laget, etter pause.

- Kampen mot Polen er den dårligste vi har spilt her nede, men man kan ikke criuse gjennom et mesterskap uten å spille dårlig. Nå skal vi bruke Ungarn-kampen til å gjøre to gode omganger før semifinalen. Vi skal vise at vi er klare til å kjempe om medaljene, sier Veronica Egebakken Kristiansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer