- Jeg svikta alle gutta

SKIEN (Dagbladet): Brann-keeper Ivar Rønningen gjorde den ene tabben han ikke skulle gjøre. Etterpå ville han ikke snakke med noen. Før alle hadde gått og det bare var garderoben og syndebukken tilbake.

- Jeg svikta alle gutta og har det helt jævlig akkurat nå, sa Rønningen til Dagbladet.

Etter storspill i 75 minutter, tapte han en duell i feltet og lot Bent Inge Johnsen nikke inn Odd Grenlands ledermål. Frispark? Kanskje. Tabbe? Definitivt.

- Alle som har greie på fotball, ser at det var en tabbe, fastslår Ivar Rønningen.

Landslagets tredjekeeper var i ferd med å bli en av Brann-heltene på Odd Stadion. Offensiv og god i feltet. Rask på labben. Så endte det likevel med null poeng og forsterket Brann-krise. Så stor var nedturen at Ivar Rønningen ikke orket å møte tv-kameraene og mikrofonene etter kampen.

- Jeg er helt knekt, forklarte Brann-keeperen. Jeg har mest lyst til å grine akkurat nå.

Flere som feilet

I flere minutter satt han der helt alene. Drakk litt brus. Bannet lavt.

- Ekstra ille er det når jeg har spilt bra. Dette er kanskje noe av det beste jeg har gjort i år. Og så kommer den feilen.

Han fikk klapp på skuldra og støtte fra lagkameratene. Det var tross alt flere som sviktet i Brann-laget i går. Både Armann Bjørnsson og Tommy Knarvik misset kjempesjanser alene med Odd-keeper Erik Holtan.

- Jeg fikk ballen for tett i kroppen, og det ble bare surr. Ganske typisk for et lag i motgang, og et kjennetegn for oss denne sesongen, sier Knarvik.

Branns tøffe sesongavslutning? med bortekamper mot Lyn og Rosenborg, gjør ikke situasjonen lysere for bergenserne. Viking og Lillestrøm hjemme er heller ikke lett.

- Vi må ha fire poeng i de to hjemmekampene. Og det skal vi klare, forsikrer Knarvik, som synes det er greit å møte de beste.

- Vi spiller gjerne bedre mot gode lag, så det spiller ingen rolle. Drømmen er at Rosenborg må slå oss på Lerkendal i siste kamp, og så klarer de ikke det, sier Brann-spissen.

- Best mot de beste

Heller ikke trener Teitur Thordarson frykter den harde avslutningen.

- Statistikken viser at vi er best mot de beste. Og vi kan ikke gjøre annet enn å kjempe videre.

- Hvordan opplever du presset?

- Dette er selvfølgelig tøft for alle oss rundt laget, og en alvorlig situasjon for klubben. Det blir knalltøft inn, men selv om vi skulle havne i kvalik, så kjenner jeg meg ganske trygg. Vi er bedre enn nummer tre i 1. divisjon, sier Brann-treneren.

- Hvor mange poeng trenger dere?

- Det er ingen vits å spekulere i poeng. Vi trenger alle vi kan få.

- Bør du gjøre noen endringer?

- Jeg synes ikke vi trenger det. Vi spiller en god kamp her, men taper fordi vi ikke setter sjansene våre.

- Vil du trekke deg?

- Nei, det er ikke tema.

- Driter i motstanderen

Det eneste temaet i Brann nå, er poeng. Og penger selvfølgelig. Men først poeng. Og det fort. I neste runde kommer Viking til Bergen. Det blir uten kaptein og frontkjemper Joachim Walltin, som fikk sitt femte gule kort i går.

- Veldig surt. Men vi vant 4- 1 mot Molde sist jeg var ute, så kanskje er det bra, sa Walltin, og hentet fram gårsdagens eneste smil i Brann-garderoben.

Lista med Branns tøffe avslutningsprogram, var han lite interessert i.

- Nå spiller det ingen rolle hvem vi møter, sier Joachim Walltin. - Jeg driter i hva motstanderen heter. Det blir et rotterace uansett. Og vi skal klare det.

Selv gårsdagens motstander håper det.

- Brann hører hjemme i Tippeligaen, og det vil være forferdelig synd for norsk fotball om de rykker ned, mener Odd Grenland-strategen Morten Fevang.

NEDTUREN: Landslagets tredjekeeper Ivar Rønningen var i ferd med å bli en av Brann-heltene på Odd Stadion. Offensiv og god i feltet. Rask på labben. Så kom den fatale feilen, og nedturen var et faktum.