GULLET GLAPP: Norge ble nummer fire i orienterings-VM. Ankerkvinnen Marianne Andersen var uheldig på siste etappe. 
Foto: Ned Alley / Scanpix
GULLET GLAPP: Norge ble nummer fire i orienterings-VM. Ankerkvinnen Marianne Andersen var uheldig på siste etappe. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

- Jeg sviktet så til de grader

Norge ledet suverent, men endte utenfor VM-pallen i orientering.

Norge og ankerkvinne Marianne Andersen hadde gullet i lomma på det siste kontrollpunktet, men mistet alt på den siste delen av lørdagens VM-stafett i orientering.

Andersen hadde på et tidspunkt 1.23 minutters ledelse på siste etappe, men hun gjorde mange feil, og det endte med norsk 4.-plass. I mål var hun 55 sekunder bak vinnerlaget fra Finland. Andersen var knust og tydelig skuffet etter løpet.

- Jeg fikk et perfekt utgangspunkt av de to andre på laget, men så sviktet jeg så til de grader. I dag hadde vi en kjempemulighet til gull, men så endte vi opp med den ergerlige fjerdeplassen. Det er kjempesurt, og jeg er skuffet over meg selv, sa Andersen til NTB.

Hentet inn Mari Fasting og Heidi Østlid Bagstevold løp godt på de to første etappene for Norge. Fasting lå på 3.-plass etter Finland og Tsjekkia da første etappe var unnagjort. Norge hadde likevel under halvminuttet å ta inn på konkurrentene.

Bagstevold hentet inn begge landene foran, men ble forbiløpt av Ukraina og Danmark. Ved veksling var det imidlertid bare ni sekunder opp til lederlaget.

- Stang ut Andersen fikk en positiv start på den siste etappen og ledet ved annet kontrollpunkt, men derfra og ut gikk det skeis for Norges løper på sisteetappen.

- En drepende spennende stafett, men dessverre var det stang ut for oss. Det gjenspeilte mesterskapet for vår del, sa Fasting.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det var en helt syk utvikling på stafetten, sa landslagssjef Petter Thoresen.

Finland vant til slutt en spennende sekundstrid foran Tsjekkia og Sverige. Bare to sekunder skilte de tre medaljelagene etter innspurten. Det ble generelt bommet mye, og det skiftet hele veien mellom lagene i teten.

(NTB)