- Jeg svindlet en som ville fikse kamper, og beriket meg selv

Follo-trener Eriksen legger kortene på bordet.

LEGGER KORTENE PÅ BORDET: Follo-trener Hans-Erik Eriksen har bestemt seg for å fortelle om hva slags mulige ulovlige forhold som fikk ham til å gå til politiet. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
LEGGER KORTENE PÅ BORDET: Follo-trener Hans-Erik Eriksen har bestemt seg for å fortelle om hva slags mulige ulovlige forhold som fikk ham til å gå til politiet. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På en pressekonferanse på Ullevaal stadion lørdag ettermiddag kunne Follos styrleder Ole-Bjørn Fausa fortelle at klubbens hovedtrener Hans-Erik Eriksen hadde innrømmet i politiavhør at han tidligere hadde vært involvert i mulig ulovlige forhold.

Follo-lederen understreket at forholdene ikke knyttet seg opp mot den pågående kampfiksingssaken som har rystet norsk fotball ved grunnvollene den siste uka, men ville ikke gå i detalj på hva slags eventuelle lovbrudd det var snakk om utover at det skjedde for mange år tilbake.

- Han er tydelig på at han ikke har deltatt i kampmanipulasjon, men at han har hatt kontakt med personer i dette miljøet. Jeg vil ikke gå nærmere inn på detaljene rundt detaljene, og føler politiet må redegjøre nærmere for det, sa Fausa.

Eriksen selv velger å legge kortene på bordet i et intervju med lokalavisa Østlandets Blad. Der forteller han at han i sin tid ble introdusert for en gambler som likte å spille stort på såkalte sikre kamper, men gjerne ville ha ekstra forsikringer om at utfallet ble som han hadde satt penger på.

- Blank løgn Eriksen bedyrer imidlertid at han aldri forsøkte å involvere andre, selv om han fortalte gambleren noe annet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer