Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg svindlet en som ville fikse kamper, og beriket meg selv

Follo-trener Eriksen legger kortene på bordet.

LEGGER KORTENE PÅ BORDET: Follo-trener Hans-Erik Eriksen har bestemt seg for å fortelle om hva slags mulige ulovlige forhold som fikk ham til å gå til politiet. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
LEGGER KORTENE PÅ BORDET: Follo-trener Hans-Erik Eriksen har bestemt seg for å fortelle om hva slags mulige ulovlige forhold som fikk ham til å gå til politiet. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): På en pressekonferanse på Ullevaal stadion lørdag ettermiddag kunne Follos styrleder Ole-Bjørn Fausa fortelle at klubbens hovedtrener Hans-Erik Eriksen hadde innrømmet i politiavhør at han tidligere hadde vært involvert i mulig ulovlige forhold.

Follo-lederen understreket at forholdene ikke knyttet seg opp mot den pågående kampfiksingssaken som har rystet norsk fotball ved grunnvollene den siste uka, men ville ikke gå i detalj på hva slags eventuelle lovbrudd det var snakk om utover at det skjedde for mange år tilbake.

- Han er tydelig på at han ikke har deltatt i kampmanipulasjon, men at han har hatt kontakt med personer i dette miljøet. Jeg vil ikke gå nærmere inn på detaljene rundt detaljene, og føler politiet må redegjøre nærmere for det, sa Fausa.

Eriksen selv velger å legge kortene på bordet i et intervju med lokalavisa Østlandets Blad. Der forteller han at han i sin tid ble introdusert for en gambler som likte å spille stort på såkalte sikre kamper, men gjerne ville ha ekstra forsikringer om at utfallet ble som han hadde satt penger på.

- Blank løgn Eriksen bedyrer imidlertid at han aldri forsøkte å involvere andre, selv om han fortalte gambleren noe annet.

- Det var aldri for min del aktuelt å engang forhøre seg med andre lags spillere eller spillere i Follo om de kunne fikse kamper. Det ble imidlertid kommunisert til denne gambleren at så var gjort. Det var en blank løgn, det var aldri noen spillere som var med på dette, sier Eriksen til oblad.no

Det rimer med hva generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund fortalte Dagbladet tidligere lørdag.

- Han har sagt at han kunne ordne ting, men ikke gjennomført det. Jeg vil ikke bidra til mer spekulasjoner rundt det. Og den historien må på et tidspunkt komme fram. Men det må være hans valg å fortelle det, akkurat hva han gjorde, hvorfor han gjorde det og hva slags problemer han har hatt. Han må gjøre det. Det er han nødt til på et tidspunkt, sa Siem.

- Mørk sky Bare noen timer seinere valgte Eriksen å gå i detalj.

- (Jeg tjente) Rundt 10000-20000 kroner per kamp, men det handlet aldri om penger. Det var nok mer spenningen rundt det å ta risiko. Jeg svindlet en gambler, en som ville fikse kamper, og beriket meg selv. Det skammer jeg meg over, og det er tungt å innrømme at jeg har gjort så grove vurderingssvikt. Totalt sett gjaldt det rundt fem kamper i perioden 2000-2005, men jeg har gjort alt jeg kan for å fortrenge dette. Dette har vært som en mørk sky som har fulgt meg, sier Eriksen.

Han er imidlertid opptatt av å understreke at han mener det ikke dreier seg om kampfiksing, slik tre av spillerne hans nå er siktet for.

- Jeg plukket ut sikre kamper. Det var aldri snakk om noen resultatmanipulasjon eller kampfiksing som er oppe i dagen nå. Jeg plukket ut kamper som jeg var ganske sikker på ville gå inn, sier Eriksen.

Fryktet for konsekvensene Men ikke alle kampene viste seg å være sikre. I 2005 opplevde daværende Nesodden-trener Eriksen at en Follo-kamp han hadde tipset gambleren om ikke gikk som forventet. Meningen var at Follo skulle tape, men det gjorde de ikke. Da fryktet han for konsekvensene av bløffen.

- Da var det ganske ubehagelig for jeg var uvitende om hvilken reaksjon jeg skulle få på det. Jeg var ung og dum. Det ble i alle fall ikke snakk om den type lurerier mer. Det var aldri noensinne noen Follo-spiller eller spillere på andre lag som ble kjøpt. Jeg bløffet, sier Eriksen til Østlandets Blad.

Det er nå bestemt at Eriksen ikke kommer til å lede Follo i mandagens seriekamp mot Tromsø 2.

Hans-Erik Eriksen har ikke besvart Dagbladets henvendelser lørdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media