RASER: Henrik Larsson raser over supportervolden i Helsingborg. Den tidligere stjernespissen mener det må tas ansvar for å bli kvitt problemet.

En Djurgården-supporter døde etter at han ble utsatt for vold i Helsingborg før kampen mellom de to lagene i seriepremieren søndag. Foto: REUTERS/Gustau Nacarino/NTB Scanpix
RASER: Henrik Larsson raser over supportervolden i Helsingborg. Den tidligere stjernespissen mener det må tas ansvar for å bli kvitt problemet. En Djurgården-supporter døde etter at han ble utsatt for vold i Helsingborg før kampen mellom de to lagene i seriepremieren søndag. Foto: REUTERS/Gustau Nacarino/NTB ScanpixVis mer

- Jeg synes det er for jævlig

Henke om supportervolden som ryster Sverige.

Henrik Larsson raser over supportervolden i Helsingborg. Den tidligere stjernespissen mener det må tas ansvar for å bli kvitt problemet.

En Djurgården-supporter døde etter at han ble utsatt for vold i Helsingborg før kampen mellom de to lagene i seriepremieren søndag.

Kampen ble sparket i gang som planlagt, men måtte avbrytes like før pause da Djurgårdens tilhengere stormet banen.

Larsson var rystet over scenene i Helsingborg. Både lørdag og søndag var det mye bråk i oppladningen til kampen.

- Jeg synes det er for jævlig. Jeg mener det er på tide at vi gjør noe med dette. Du vil ikke sende dine barn på fotball, og så kommer ikke barnet hjem. Det skal faen meg ikke være meningen at noen skal dø, sa «Henke».

Han er nå trener i Falkenberg, som tapte 0-3 for Malmö i serieåpningen. Etter kampen snakket han om bråket som har sjokkert Fotball-Sverige.

- På tide å våkne Larsson mener supporterne selv må ta ansvar, men at også hele samfunnet må ta volden i fotballmiljøet mer på alvor.

- Jeg reiser i dag (søndag) gjennom byen (Helsingborg) og henter sønnen min. Kvart på ti står det mange Djurgården-supportere og venter på at barene skal åpne. Skal vi åpne pubene før slike kamper?, spør Larsson.

- Hvem har ansvaret? Er det klubbene? Er det supporterne selv? Eller er det samfunnet som skal gå inn og ta det? Det er på tide at noen begynner å våkne. Slik vil jeg ikke ha det i svensk fotball eller i noe annen fotball, sier den tidligere stjernespilleren.

Som aktiv spilte Larsson for blant andre Helsingborg, Celtic, Barcelona og Manchester United.

(NTB)