FALLER RART: Liverpool-sjef Rafa Benitez mener at Antonio Valencia selv fikset fallet som gjorde at United kunne utlikne på strafferetur. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
FALLER RART: Liverpool-sjef Rafa Benitez mener at Antonio Valencia selv fikset fallet som gjorde at United kunne utlikne på strafferetur. Foto: REUTERS/Russell CheyneVis mer

- Jeg synes det er mistenkelig

Benitez fyrer løs mot United.

|||MANCHESTER/OSLO (Dagbladet): Det var kampen Liverpool måtte vinne for å holde liv i topp 4-håpet, og for å hindre United å ta et langt skritt mot ligatittel nummer 19.

Manager Rafael Benitez dro fra Old Trafford med null poeng og et 1-2-nederlag - pluss en følelse av å bli behandlet urettferdig.

Rett etter kampen reagerte ikke spanieren så voldsomt på at United fikk straffe og kunne utlikne til 1-1, da Antonio Valencia ble holdt av Javier Mascherano og gikk ned på vei inn i 16-meteren.

Noen repriser seinere var tonen en annen.

Benitez mener Valencia filmet seg til straffesparket, og mener det hele skyldes United-sjef Alex Fergusons jerngrep på dommerne i Premier League.

- Hvorfor var det ikke straffe?

- Se reprisen. Mistenkelig. Se hvordan han går til bakken, sier Benitez og fortaller at det var en tredje reprise fra en spesiell vinkel som gjorde utslaget for hans vurdering.

Falt på rar måte
Dagbladet var tilstede på pressekonferansen der Benitez fikk forklart i detalj hva han syntes om Valencia-episoden.

KRANGEL: Det ble hett på sidelinja da United fikk straffesparket. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
KRANGEL: Det ble hett på sidelinja da United fikk straffesparket. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

- Mener du at han filmet?

- Jeg tror det. Det er ikke opplagt, for det er kontakt. Men måten han falt på var merkelig, sier Benitez.

Benitez har ikke vært redd for å snakke om Fergusons makt innen engelsk fotball. Under fjorårets gullkamp uttalte Liverpool-sjefen at skotten kan si alt han ønsker uten å bli straffet av det engelske fotballforbundet.

Fredag fortalte Ferguson at han gjerne skulle vært like heldig som Liverpool - med bakgrunn i at Steven Gerrard slapp det røde kortet for sin albue mot en Portsmouth-spiller.

HOLDING: Javier Mascherano burde fått rødt kort for dette grepet på Valencia, mener Ferguson. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
HOLDING: Javier Mascherano burde fått rødt kort for dette grepet på Valencia, mener Ferguson. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

- Fredag? Det har vært mange fredager. Denne fredagen, eller i fjor? avbrøt Benitez en reporter og la til:

- Jeg vil ikke snakke om sånt. Dommerne er profesjonelle. Og vi vet hvilken innflytelse sir Alex har på alt.
Liverpool-manageren var ikke bare hissig ved kampslutt, etter straffen i går sto han og Ferguson og nebbet mot hverandre på sidelinja, mellom fjerdedommer Andre Marriner.

- Når du har forskjellige meningen må du få levert de meningene. Som dere vet har Ferguson sin egen mening om alt.

Rødt kort for Mascherano?
United-sjef Ferguson har ikke kommentert Benitez' påstander om filming fra Valencia. I går nøyde han seg med å fastslå at Mascherano burde vært utvist for episoden.

- Det var en straffe, men ifølge spillets regler er det et rødt kort når du hindrer en spiller som har en scoringsmulighet. Men slik var det ikke i dag.

Med Chelseas snubling mot Blackburn i går tror 68-åringen at klubbens fjerde ligagull på rad er innen rekkevidde, med sju kamper igjen å spille.

SEIERSMÅLET: Park Ji-Sung stupheadet inn 2-1. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
SEIERSMÅLET: Park Ji-Sung stupheadet inn 2-1. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

- Vi har en enestående sjanse, sier Ferguson forklarer at det skyldes at han nå kan bruke førstevalgene i hele forsvarsrekka - inkludert keeper Edwin van der Sar.

- Det er sju vanskelige kamper, men alle var vanskelige kamper så det betyr ingenting. Ingen gir seg nå. Når du ser på avslutningen for de andre lagene så kan det hende at ingenting avgjøres før siste spark.

PS! United fikk en dårlig nyhet i går. Wayne Rooney - som scoret på returen på straffen - hinket ut av Old Trafford etter kampen.

TOK LEDELSEN: Liverpool scoret tidlig, da Fernando Torres sto umarkert og stanget ballen inn i nettet. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
TOK LEDELSEN: Liverpool scoret tidlig, da Fernando Torres sto umarkert og stanget ballen inn i nettet. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer