LANG DAG: Petter Northug sto på toppen av pallen da blomstene ble delt ut etter dagens konkurranse, men på kveldens premieseremoni var det bare Didrik Tønseth som var igjen. Northug og Martin Johnsrud Sundby stilte ikke.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LANG DAG: Petter Northug sto på toppen av pallen da blomstene ble delt ut etter dagens konkurranse, men på kveldens premieseremoni var det bare Didrik Tønseth som var igjen. Northug og Martin Johnsrud Sundby stilte ikke. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Jeg synes det er rart at han ikke klarer å være her

Northug, Sundby, Bjørgen og Johaug droppet medaljeseremonien i NM.

(Dagbladet): Sølvvinner Didrik Tønseth sto alene på NM-seierspallen da medaljene ble delt ut etter dagens langdistanser med skibytte på Hamar. Det samme gjaldt bronsevinner Heidi Weng på kvinnesida.

Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Marit Bjørgen og Therese Johaug dukket aldri opp, skriver Adressa.

Eldar Rønning mener det er skuffende at Northug ikke stiller.

- Jeg synes det er rart at han ikke klarer å være her, når han skal gå stafett i morgen. Det synes jeg ikke noe om. Han burde ha vært her, sier Rønning, og legger til at han aldri hadde droppet seremonien om det var han som hadde vunnet gullet.

For lengst informert
Langrennssjef Åge Skinstad sier derimot at arrangøren har fått beskjed i god tid på forhånd at de fire nevnte ikke ville komme.

- Det kan godt hende at tiden er forbi for slike store premieutdelinger under NM. Det har vært tradisjon i mange år, sier Skinstad.

- Therese og Marit hadde forlatt Hamar. Petter bor i Oslo under NM og skulle ha behandling klokka seks. Martin har høygravid kone. Dette var ting vi hadde kommunisert lenge til arrangøren, sier han til Adressa.

Weng forstår
I fjor vakte det skuffelse blant både rennledelse og landslagsledelse da Petter Northug ikke dukket opp på premieseremonien etter seier i norgescupen i Granåsen.

Finn Hågen Krogh og Ronny Fredrik Aksnes måtte stå på pallen alene.

I 2010 fikk Northug 10 000 sveitserfranc i bot etter å ha kommet for seint til blomsterseremonien etter å ha blitt spurtslått i en fellesstart i La Clusaz.

Den gang skyldte landslagsledelsen på FIS, som de mente ikke hadde informert godt nok.

Premieseremonien i NM i kveld var imidlertid upraktisk for mange av utøverne. Heidi Weng forstår de som uteble godt.

- Det skyldes vel at jeg skal gå stafett, mens de to (Bjørgen og Johaug) ikke skal gjøre det. Det blir veldig langtekkelig å være her til klokka seks når løpet var ferdig klokka to. Vi hadde alle forhåpninger om at premieutdelingen kunne være på stadion, slik at alle kunne være med, sier Weng til Adressa.