SINT: Gabriel Rasch mener OL-uttaket til Steffen Kjærgaard og det norske sykkelforbundet er urettferdig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SINT: Gabriel Rasch mener OL-uttaket til Steffen Kjærgaard og det norske sykkelforbundet er urettferdig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

- Jeg synes det er urettferdig

Rasch raser over «inkompetent» OL-uttak.

(Dagbladet): I dag ble det bekreftet at Thor Hushovd ikke sykler OL. 34-åringen har slitt hele sesongen med å komme i form etter å hatt en virussykdom tidlig i sesongen.

Gabriel «Gabba» Rasch og Vegard Stake Laengen var de to alternativene til å ta Hushovds plass, og sportssjef i Norges Sykkelforbund, Steffen Kjærgaard, valgte å ta med sistnevnte.

Det valget er Rasch fullstendig uenig i. Da Dagbladet snakket med Rasch tidligere i dag var han forsiktig optimist med tanke på en OL-plass, men noen timer senere kom beskjeden om at han var vraket.

- Jeg er så skuffa nå. Så utrolig skuffa. Det er rett og slett jævlig kjipt. Jeg synes det er urettferdig. De som har tatt ut laget har satt seg litt for lite inn i hvem som er i form og hvem de andre på laget vil ha med, sier Rasch til Dagbladet.

Han sier at Kjærgaard begrunnet uttaket med «en helhetsvurdering» over hele sesongen.

- Det synes jeg er litt spesielt, siden jeg var ute med en kneskade i begynnelsen av sesongen. Jeg vet ikke engang om han har fått det med seg, jeg, sier Rasch.

Han mener også at han har vist langt bedre form i Polen Rundt enn det Stake Laengen har gjort.

- I går var det den hardeste dagen her, og jeg satt med i teten helt til det var 10 kilometer igjen. Jeg så ikke så mye til han (Stake Laengen) da. Den første dagen var han før meg i mål, men da velta jeg i bunnen av en bakke og måtte bytte sykkel og tapte masse tid på det. Jeg vet ikke om Steffen har giddet å sette seg inn i det engang, sier Rasch som presiserer at han ikke har noe imot Stake Laengen.

- Hvordan er forholdet ditt til Steffen Kjærgaard?

- Jeg føler vi har hatt et bra forhold tidligere, men det er jo litt typisk at han velger å gjøre noe andre er uenig i. Jeg har ikke blitt spurt om noe før uttaket ble gjort, og jeg vet ikke om han har snakket med de andre på laget (Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff) om hva de synes. Slik jeg tenker ville det vært naturlig å spørre de om det, sier Rasch.

Han fikk beskjeden om at han ikke fikk OL-billett like før han skal ut og sykle den 7. og siste etappen i Polen Rundt.

- Hvordan er det å få den beskjeden like før du skal ut og sykle?

- Jeg føler meg ikke spesielt motivert nå, for å si det sånn, sier Rasch til Dagbladet.

Steffen Kjærgaard har ikke besvart Dagbladets gjentatte hendvendelser.