Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg synes det er veldig trist, og håper legene tar feil

Hammerseng-Edin etter besøk hos kreftsyke Karl Erik Bøhn.

 BEST:  Gro Hammerseng ble kåret til Larviks beste spiller i cupfinalen mellom Tertnes og Larvik.
Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix
BEST: Gro Hammerseng ble kåret til Larviks beste spiller i cupfinalen mellom Tertnes og Larvik. Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix Vis mer

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Larvik tok i dag seieren mot Tertnes i cupfinalen for damer.

Gro Hammerseng-Edin ble kåret til banens beste spiller, og var i kjempehumør  etter sin tredje NM-tittel i Larvik.

- Jeg har ikke vært her så lenge at det er blitt en vane, og jeg må innrømme én ting: Det stinka de årene jeg ikke fikk være med (Var skadet og gravid journ.anm).  Jeg kjenner at det fortsatt er stort å vinne, og jeg føler meg ikke mett, sier Hammerseng-Edin til Dagbladet.

Men dagen handlet ikke bare om gode nyheter.

For kort tid siden fikk  Karl Erik Bøhn beskjed om at kreften ikke kan helbredes. Han har kort tid igjen, sier han selv.

Besøkte Bøhn Gro Hammerseng-Edin har et nært forhold til sin gamletrener Karl Erik Bøhn. Hun var en av de som sto opp og støttet Bøhn da det stormet som verst i Larvik.

- Jeg synes det er en personlig historie, og vil ikke utdype noe annet enn at jeg synes det er fryktelig leit at han har fått beskjeden, sier bakspilleren til Dagbladet.

Men de to har snakket sammen etter beskjed kom:

- Jeg har møtt ham, og håper Karl Erik  får så mye til som mulig med familien. Det fortjener han, sier hun til Dagbladet.

- Håper de tar feil   Anja Hammerseng-Edin er også en god venn av den kreftrammede Bøhn. Landslagspilleren var deppet da hun fikk beskjeden:

- Jeg synes det er veldig trist, og håper legene tar feil. Det tror jeg hele håndball-Norge gjør, sier Anja, og legger til:

- Jeg synes det er viktig at han får den tiden han har igjen med familien, og håper folk respekterer det. Han veit at vi støttet oppunder om det er noe, sier Anja Hammerseng Edin til Dagbladet.

Opptur
For Anja var dagen en stor opptur etter en tung periode med landslaget. VM i Serbia ble til fiasko for de norske jentene.

- Det var godt å komme hjem, når det ble som det ble. Vi fikk noen ordentlige juledager med tid til familien Det er det ikke ofte vi har tid til, sier Anja.

Hun strålte etter dagens seier. For selv om hun spiller på Larvik, er det ikke blitt flust med medaljer på 30-åringen:

- Jeg er ikke bortskjemt med det her i det hele tatt. Så det er kjempegøy og deilig å få være med på, sier bakspilleren.

 VENNER:  Andreas Smeby og Karl Erik Bøhn (t.h) har vært venner en lang tid. Foto: Privat
VENNER: Andreas Smeby og Karl Erik Bøhn (t.h) har vært venner en lang tid. Foto: Privat Vis mer