NYTTÅRSJOBBING:  Anders Bardal er blant favorittene til å vinne Hoppuka. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
NYTTÅRSJOBBING: Anders Bardal er blant favorittene til å vinne Hoppuka. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

- Jeg synes det var en stygg måte å håndtere det på

Bardals Rosenborg-oppgjør.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Da Hroar Stjernen ble sparket som daglig leder i Rosenborg, fikk Anders Bardal (31) nok.

Å gå på Lerkendal er ikke noe han lenger prioriterer.

- Hroar hadde begynt å få dreis på det som skjedde i klubben. Jeg synes det var en stygg måte å håndtere avgangen på, sier trønder og hoppukefavoritt Bardal.

Bombe Stjernen, selv en tidligere storhopper, ble sparket i slutten av juni. Da hadde han vært 1,5 år i jobben. Nyheten slo ned som en bombe i Trondheim.

52-åringen var symbolet på en folkelig fyr. Alltid blid, og med en humørfylt replikk på lur.

- Jeg har sansen for Stjernen. Han sørget for åpenhet, at Rosenborg framsto som litt mer folkelig. Det var uheldig å fjerne ham, sier Bardal.

- Går du fortsatt på kamper?

- Det har ikke blitt så mange etter dette. Men jeg er fortsatt Rosenborg-tilhenger, understreker han.

Ny entusiasme Stjernen ble erstattet av Tove Moe Dyrhaug. Rosenborg begrunnet Stjernens avgang med at han ikke klarte å bringe klubbens økonomi i balanse.

Til Dagbladet sa han:

- Da jeg ble ansatt, gjorde jeg det klart at jeg ikke var en økonom. Dersom styret ønsket dette, måtte de velge andre. Det jeg sa var svakheten min, ble også min bane.

Stjernen-tilhengerne mente han klarte å skape ny entusiasme rundt klubben. Blant annet strømmet publikum til Lerkendal igjen. Men dette var ikke nok til å dekke opp utgiftene.

SPARKET SOM DAGLIG LEDER:  Hroar Stjernen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SPARKET SOM DAGLIG LEDER: Hroar Stjernen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Jeg må innrømme at jeg har mistet litt sansen for Rosenborg, sier Bardal, som nyttårsaften hoppet kvalifisering i Garmisch-Partenkirchen. Søndag kveld kom han på andreplass i Oberstdorf. Simon Ammann vant.

Samtalepartner Hoppuka fortsetter med det tradisjonelle nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Bardal er i høyeste grad med i sammendraget, og må tåle trykk fra mediene.

Han er glad for at Hroar Stjernen igjen er en del av hoppmiljøet, der han var sportssjef rundt årtusenskiftet. Stjernen har et eget selskap, og hjelper til på markedssiden.

- Jeg tror han er en viktig samtalepartner for flere, blant andre sportssjef Clas Brede Bråthen og hoppkomiteen. Jeg bruker ham også, sier Bardal.

Noen ekstra turer til Lerkendal er det blitt likevel, selv om Stjernen er ute. I høst begynte Bardal som tilkallingsvikar i Sparebank 1. Foreløpig går jobben ut på å holde foredrag for kunder, og dette har også skjedd i Rosenborgs storstue.

Drøm - Utgangspunktet for foredraget er drømmen om å bli best. Jeg har skrevet det selv, med litt hjelp. Jeg mener at jeg har en god historie å fortelle, sier han.

Fakta er at Bardal måtte vente helt til han ble 28-29 år før han slo igjennom for fullt.

- Endelig falt et par brikker på plass. Jeg klarte omsider å justere hoppteknikken og den mentale biten. Plutselig fikk jeg gode opplevelser. Dette har bare forsterket seg, sier han.

PÅ PLASS I TYSKLAND:  Anders Bardal koser seg i solskinnet i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
PÅ PLASS I TYSKLAND: Anders Bardal koser seg i solskinnet i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer