Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg synes hoppene mine var kjedelige

Bjørn Einar Romøren på pallen i Planica.

(Dagbladet.no) Gregor Schlierenzauer er i en klasse for seg selv denne sesongen. Det er ikke mange uker siden han ble verdensmester i skiflyging.

I kveld fløy østerrikeren lengst igjen - i rekordbakken i Planica - og vant med hele 39,3 poeng.

De norske gutta hoppet veldig sterkt, og beslagla tredje-, fjerde-, femte- og sjetteplassene.

Romøren opp tre plasser

I førstehoppet landet Schlierenzauer på 232,5 meter - det fjerde lengste hoppet i verden noen sinne. Han hoppet 20 meter lenger enn finske Janne Ahonen - og konkurransen var i realiteten avgjort allerede før finaleomgangen.

Etter dem på resultatlista fulgte fire nordmenn - men ingen av de norske gutta klarte å hoppe seg lenger opp enn til en 3. plass.

Bjørn Einar Romøren var svakest av kvartetten etter førsteomgangen, men han leverte det beste andrehoppet av dem og han klatret opp på tredjeplassen bak Ahonen.

- Det var kjempefint å bli nummer tre, men jeg synes hoppene mine var kjedelige. Man fikk liksom ikke den take-off-følelsen som man vanligvis får her i Planica, sier Romøren til NTB.

BESTE NORDMANN: Bjørn Einar Romøren hoppet seg opp til 3. plass i monsterbakken i Planica. Foto: EPA
BESTE NORDMANN: Bjørn Einar Romøren hoppet seg opp til 3. plass i monsterbakken i Planica. Foto: EPA Vis mer

Overlegen unggutt

Schlierenzauer lekte seg ned til 225 meter i andrehoppet, og vant klart foran Ahonen.

I verdensmesterskapet i skiflyging tidligere denne sesongen deltok Schlierenzauer for første gang i disiplinen. Denne helga konkurrerer han for andre gang i skiflyging.

- Det er veldig artig å se en gutt med så god kontroll, som hopper så godt på ski. Og så er det gøy at de norske ikke er så langt bak, sier NRK-ekspert Espen Bredesen.

Lørdag er det laghopp i den samme bakken.

- Det er mange som kan hevde seg der, særlig østerrikerne som har et sterkt lag. Men vi har et sterkt lag vi og, så hvis vi hopper bra er vi med og kjemper. Det har vist seg før at mye kan skje i lagkonkurranser, så vi må ha gode hopp hele veien, sier assisterende landslagstrener Geir Ole Berdahl til NTB.

OVERLEGEN: Gregor Schlierenzauer vant en suveren seier.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media