Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg synes ikke bare det er trist, jeg synes det er feil

Eggen misliker RBKs salg av Henriksen.

HØR NÅ HER! Markus Henriksen hadde Nils Arne Eggen som Rosenborg-trener i 2010. Gamlesjefen er ikke begeisrtret for 20-åringens proffeventyr. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
HØR NÅ HER! Markus Henriksen hadde Nils Arne Eggen som Rosenborg-trener i 2010. Gamlesjefen er ikke begeisrtret for 20-åringens proffeventyr. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

• Europa League: RBK, Molde og TIL spiller fra kl. 19

Markus Henriksen fortsetter karrieren i Nederland. RBK-legenden Nils Arne Eggen mener 20-åringen heller burde spilt Europe League-kvalik mot Legia i kveld.

- Jeg synes ikke bare det er trist, jeg synes det er feil. Markus spiller på det norske landslaget og han bør være her og bidra til å bedre nivået i den norske ligaen. Det er den eneste måten norsk fotball kan bli bedre på, sukker en engasjert Nils Arne Eggen til Dagbladet.

I går ble det klart at Markus Henriksen, som så vidt har fylt 20 år, forlater Rosenborg til fordel for nederlandske AZ Alkmaar. Da Rosenborg  i går formiddag la ut en melding om at klubbene var enige om betingelsene for overgangen, var Henriksen selv allerede på vei til Nederland for en medisinsk sjekk og formalisering av sin personlige avtale.

Følgelig spiller han heller returkampen i Europa League-kvalifiseringen mot Legia Warszawa. Med seier, er Rosenborg klare for gruppespillet.

- De tar feil At Eggen reagerer negativt, er ikke overraskende. Han har gjentatte ganger tatt til orde for at norske spillere bør spille i Norge så lenge som mulig.

Et av hans mest smertefulle øyeblikk som fotballmann, var da Steffen Iversen forlot Rosenborg til fordel for Tottenham før han fylte 20 år. Den dag i dag mener Eggen at det var en uklok avgjørelse.

- Tror du Henriksen har bedre forutsetninger for å utvikle seg videre som fotballspiller i Nederland enn i Norge?

- Nei. Og de som sier det, de tar feil, konstaterer Eggen kompromissløst.

- Har du likevel forståelse for at han drar til Nederland?

- Nei, det har jeg ikke. Og spesielt ikke at han drar ned dit dagen før Rosenborg skal spille en viktig kvalifiseringskamp til Europa League. Markus burde vært i Trondheim og forberedt seg til kamp. Og så befinner han seg, av alle steder, i Alkmaar ...

Var temposvak Første gang Eggen fikk øynene opp for Henriksen, var da sønnen til back-legenden Trond Henriksen som 15-åring var på treningsleir i 2007. Eggen brukte ikke mange minuttene på å konstatere at unggutten manglet tempo i spillet sitt.

IKKE MED I RETUREN: Rosenborg kan slå ut Legia Warsaw på vei til gruppespillet i kveld. Det blir uten Henriksen, her i duell med polakkens keeper Dusan Kuciak. Foto: EPA/Bartlomiej Zborowski
IKKE MED I RETUREN: Rosenborg kan slå ut Legia Warsaw på vei til gruppespillet i kveld. Det blir uten Henriksen, her i duell med polakkens keeper Dusan Kuciak. Foto: EPA/Bartlomiej Zborowski Vis mer

Fem år senere har han lite å utsette på ferdighetene.

- I puberteten var han temposvak. Men han har jo utviklet seg veldig bra og er blitt en drivende god fotballspiller. Nå får vi bare håpe at han får en viktig rolle og blir satset på i Nederland. Det verste som kan skje er at han havner på benken der, konstaterer Nils Arne Eggen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media