IKKE NOE PRESS: Petter Northug føler selv han styrer showet. Han mener at han stiller opp på lite i media.
Foto: Pål Marius Tingve/Dagbladet
IKKE NOE PRESS: Petter Northug føler selv han styrer showet. Han mener at han stiller opp på lite i media. Foto: Pål Marius Tingve/DagbladetVis mer

- Jeg synes ikke det er slitsomt

Petter Northug har ingen planer om å rømme landet.

OSLO/NOVE MESTO (Dagbladet): Det har stormet rundt Petter Northug den siste tiden etter at nordmannen bevisst har unngått media. Landslagsledelsen har uttalt at Northug mener alt fokuset rundt ham er en pest og en plage, men i dag tilbakeviser han disse påstandene.

- Jeg synes ikke det er slitsomt. Jeg syns jeg stiller på lite og får bestemme selv, og da går det meste fokuset på trening og hvile, sier Northug på dagens pressekonferanse.

På spørsmål fra Dagbladets journalist om hva Northug tenker om at han stadig får råd fra de rundt seg svarer han:

- Jeg får ikke råd. Jeg styrer showet og sier hva jeg ønsker.

Ikke lest en dritt
Journalistene ville også vite hva skistjernen tenkte om alt oppstyret i media den siste tiden. Særlig uttalelsen til Løfshus.

- Jeg har ikke lest en dritt, svarte Northug.

Landslagssjef Vidar Løfshus er redd Northug forkorter karrieren på grunn av den enorme interessen rundt ham. Det tilbakeviser hovedpersonen i dag.

- Jeg kommer til å satse så lenge jeg er sulten. Jeg kommer til å holde på lenge, sier Northug.

- Vil medietrykket påvirke hvor lenge du holder på?

- Nei.

- Så det er feil det da? Det er ikke noe generell frykt for at det kan skje?

- Det kan vi sikkert glemme.

Fortsatt bo i Norge
Petter Northug innrømmer at motivasjonen ikke har vært på topp denne sesongen, men at det har en helt naturlig forklaring.

- Hvis jeg hadde vært mer motivert i en sesong uten mesterskap på hjemmebane ville jeg vært dårlig mentalt sterk. Men jeg er veldig sulten på de tre årene som kommer, særlig OL i Sotsji, sier Northug.

Det er mange som mener noe om Petter Northug. Tidligere har også Aksel Lund Svindal uttalt at langrennsløperen bør flytte til utlandet. På spørsmål om han har planer om å fortsette å bo i Norge, kommer det kontant fra Northug:

- Ja.