- Jeg synes ikke han gikk så fort, jeg

Northug ble knust av russerne, men er ikke bekymret.

KNUST: Petter Northug var ikke i nærheten av de beste under herrenes 15 km fristil på Beitostølen i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
KNUST: Petter Northug var ikke i nærheten av de beste under herrenes 15 km fristil på Beitostølen i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

(Dagbladet): Petter Northug var langt bak de beste under dagens sesongåpning på Beitostølen.

Det var russerne som dominerte på herrenes 15 kilometer fristil. Alexander Legkov vant på 37.36,9, nesten 40 sekunder foran landsmannen Peter Sedov.

Northug endte til slutt på en skuffende 49. plass, hele 3.35,5 bak Legkov. Men på spørsmål om han er bekymret svarer Northug resolutt:

- Hvorfor skal jeg være bekymret? Jeg kjente på kroppen at jeg trengte en gjennomføring. Det er ganske stor forskjell på meg når jeg må ha det (en gjennomkjøring journ. anm) og er klar for fight, sa han etter rennet og la til:

- Man har ikke så mye nerver før et sånt løp. Det blir som en vanlig treningsøkt. Man ønsker bare en god gjennomkjøring og gode svar. Gode svar fikk jeg ikke, men jeg fikk en god gjennomkjøring.

Etter å ha startet greit ut fra stadion, og opp den første bakken falt langrennskongen lengere og lengere bak på resultatlista. Northug  avviser at han ga opp, selv om det ble store differanser fram til de beste.

Sportslig leder for herrelandslaget Vidar Løfshus bedyrer også at det er ingen grunn til bekymring.

- Jeg er ganske trygg på at han er svært nær å være i rute. Som jeg sa til ham da han kom i mål i sta: «Så dårlig har du ikke vært på trening i høst». Som Petter sier selv, kommer disse dagene innimellom. I dag kom den, og da ble det veldig dårlig

-Det er full kontroll, selv om han ønsker et bedre resultat, sier Løfshus til Dagbladet.

Gjennomkjøring - Jeg tok i hele veien. Jeg ville ha en gjennomkjøring, og det så det ut til at jeg trengte.

- Det så ut til at du prøvde å henge på Legkov etter stadionpassering. Hvor lenge holdt du følge?

- Jeg hengte vel på i en kilometer. Det var egentlig game over etter at jeg slapp Legkov.

Han kommer til å gå både lørdags og søndagsrenna på Beitostølen for å få en gjennomføring.

- Jeg tror jeg kommer til å gå rennene både lørdag og søndag. Jeg trenger å gå skirenn. Sånn som det kjentes ut i dag, trenger jeg to gjennomkjøringer før neste helg før jeg slipper opp litt utover uka.

- Er det mulig å være i pallform neste helg med tanke på hvor fort Legkov gikk i dag?

- Ja, jeg synes ikke han gikk så fort, jeg. Jeg tror jeg har farten inne, sa Northug som sier at han tenker mest på neste helgs renn i Gällivare.

Stryk av Kalla - Jeg slipper opp litt til uka for å bygge overskudd før neste helg. Jeg har prøvd å trene bra denne uka, for så å få med meg løpene i helgen samtidig. Når jeg slipper opp til uka, blir det mer overskudd og trøkk, og det trenger jeg for å gå ordentlig fort.

- Hodet mitt er i Gällivare. Jeg trenger to gjennomkjøringer til, så skal jeg være klar for krig der.

- Hadde du fått stryk av Kalla i dag?

- Ja, i dag hadde jeg faktisk fått det. De siste 10 kilometerene ville jeg fått skikkelig stryk, smilte Northug.

-Det er ikke noe artig når det ikke fungerer ordentlig. Men når jeg kjenner den følelsen jeg hadde under løpet i dag, vet jeg at jeg ikke er langt unna.

- Jeg håper russerne er i form nå. Det er lenge til februar ennå. Distanseløperne deres går her i helgen, og de må sikkert kvalifisere seg for å bli tatt ut til verdenscupen. Derfor følger de nok en liten annen formkurve enn oss.
Ikke fullklaff Geir Ludvig Aasen ble dagens beste nordmann med sin 4. plass, mens Martin Johnsrud Sundby var dagens beste landslagsløper med sin  6. plass. Ole Einar Bjørndalen ble beste skiskytter på niendeplass.

- Det var selvfølgelig fint for meg å få til et OK skøyteløp også, selv om jeg fikk bank av en hel haug med russere, sier Johnsrud Sundby etter rennet.

- Det er bare november, og i år har vi forsøkt å ikke være i så god form så tidlig. Vi får håpe det er russerne som gjør den feilen i år.

Fullklaff var det likevel ikke.

- Det er masse å terpe på. Men jeg har trent på de små detaljene jeg skal trene på, og i dag fungerte det rimelig greit. Sånn sett er jeg veldig fornøyd.

BESTE LANDSLAGSLØPER: Martin Johnsrud Sundbys var dagens beste landslagsløper. - Vi jobber mye med hodet om dagen, og hodet må være på rett plass. Det prøver vi å sørge for. Alle løp er god trening og dette var en god treningsøkt, sier han. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix .
BESTE LANDSLAGSLØPER: Martin Johnsrud Sundbys var dagens beste landslagsløper. - Vi jobber mye med hodet om dagen, og hodet må være på rett plass. Det prøver vi å sørge for. Alle løp er god trening og dette var en god treningsøkt, sier han. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix . Vis mer