UNNSKYLDNINGER, UNNSKYLDINGER: Petter Northug (t.v.) har møtt Emil Jönsson på sprintløp, men vil gjerne ha en duell også på stafett. Her fra en prolog i Falun. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
UNNSKYLDNINGER, UNNSKYLDINGER: Petter Northug (t.v.) har møtt Emil Jönsson på sprintløp, men vil gjerne ha en duell også på stafett. Her fra en prolog i Falun. Foto: Anders Wiklund / SCANPIXVis mer

- Jeg synes Petter er ganske bra til å prate

Jönsson svarer på Northugs «stor i kjeften»-snakk.

(Dagbladet): Seinere i dag går Petter Northug den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen. Der skal han vise at magesyken fra Val Senales ikke har satt ham nevneverdig tilbake.

Men allerede nå har Northug blikket hardt rettet mot verdenscupåpningen i Gällivare neste helg.

Onsdag leverte trønderen en tirade mot Emil Jönsson, med en klar oppfordring til svensken om å stille til duell v-cupstafetten om ni dager.

Alltid en unnskyldning
- Emil trenger jeg ikke hilse på. Han har selv uttalt at han skulle stille opp på sisteetappen for Sverige, og slå meg i spurten. Det har jeg ikke sett noe til. Jeg håper han manner seg opp og stiller hvis han er blitt så jævla god, sa Northug under pressetreffet for to dager siden.

Overfor Expressen i dag legger nordmannen til, i kjent Northug-stil, at svensken bare er «stor i kjeften».

- En gang må Emil jo stå for alt han sier. Men det virker som han alltid har en unnskyldning for å ikke være med, sier Northug til den svenske avisa.

Jönssons framstår ikke som veldig sår når han konfronteres med Northugs kraftsalver om stor kjeft.

Lever opp
- Jeg synes nok at Petter er ganske bra til å prate. Men... han lever jo faktisk ofte opp til det han sier også, sier Jönsson som liker ideen om en stafettduell mot Northug.

- Så kult! Petter er en fin kar. Det er bra han fortsatt er med, sier Jönsson.

For allerede i 2008 varslet Jönsson at Northug skulle knuses på lagdistansen. Nå er svensken noe selvsikker.

- Og en stafettspurt vinner du, eller?

- Er det noe som er vanskelig i denne sporten er det vel å ta Petter på en avslutningsetappe. Men det hadde vært kjempegøy å prøve, sier Jönnson til Expressen.

Jönsson gravlegger Northugs håp om å få til en duell i Gällivare - det er fortsatt Marcus Hellner som er Sveriges ankermann.

Dermed blir det som NRK-ekspert Thomas Alsgaard spådde onsdag:

- Sverige har fire sterke herrer som allerede er klare for de etappene. Det må være ved sykdom eller andre ting. Sveriges lag er best med Hellner på sisteetappen, sier Alsgaard.